Și l-am văzut pe Sander van Doorn

Pe zi ce trece apreciez din ce în ce mai mult că m-am mutat în zona Tineretului. Am fost aproape de Polivalentă când a venit Armin, săptămâna trecută am fost aproape de Sander van Doorn la Arenele Romane. Bun!

Am intrat la Arene pe setul lui Radion6, băiat care pune muzica ok, dar e cam timid în fața publicului. No matter, are timp să-și dezvolte capacitatea de comunicare. In comes Sander van Doorn, fără intrare specială, fără spectacol de lumini, no nothing. Melodiile puse mi-au plăcut, le-am regăsit pe cele din podcast-urile din ultimele săptămâni și m-am bucurat de ele. Dacă a fost un lucru ce m-a deranjat a fost efectul de ping-pong delay cu mult auto-filter (nicio grijă, voi pune un tutorial pe youtube) pe care olandezul îl folosea la aproape toate trecerile. Binențeles că piesele de pe albumul “Eleve11” și-au făcut loc în tracklist, iar sunetul a fost bun pentru un cort încălzit, cu mai puțină lume decât m-aș fi așteptat.

Ultima parte a articolului o formez ca un răspuns la ceea ce a scris Ionuț Bunescu pe blogul său. În primul rând țin să îmi exprim opinia cu privire la primele două reguli (deci citiți-i articolul ca să vă dați seama despre ce debitez): lumea are voie să topăie și să cânte la un concert, are voie să-și exprime atașamentul față de cel care își expune piesele, per total lumea are voie să se simtă bine la un concert. Și regula 9 se bate cap în cap cu regula 1.

Al doilea punct de vedere pe care vreau să îl expun ține de terminologie. Ceea ce am văzut și ascultat eu, Bunescu, Andra și toată lumea de acolo este un concert de muzică electronică. “House” este un gen al stilului și cu siguranță acesta nu s-a auzit la Arene vineri. Genurile și subgenurile pe care le-a abordat Sander van Doorn vineri au fost: trance, techno, progressive trance și tech trance.

Acestea fiind spuse, sper că am clarificat situația.

PS: Încă lucrez la filmul de vineri. Se pare că laptop-ul meu de generație 2007 nu se prea pupă cu filmele HD.


Comments

2 responses to “Și l-am văzut pe Sander van Doorn”

  1. […] însă de Sander mă leagă câteva amintiri foarte plăcute. L-am văzut pentru prima dată în 2011, la Arene, unde a livrat un set memorabil. Și mai fain e că, tot la același eveniment, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.