A doua serie Marvel s-a încheiat ieri cu episodul 6 din The Falcon and The Winter Soldier. Întreg serialul a fost mult mai așezat decât WandaVision, cu teme mai mult sociale decât psihologice. Nu că cele din urmă n-ar fi acolo: Bucky Barnes este un fost asasin cu PTSD, care încearcă să se integreze.

Anyway, întreg serialul are ca subiect o mână de puști radicalizați, care vor să aranjeze lumea un pic altfel față de cum o gândesc politicienii. Aici intră băieții noștri în joc. Și noul Captain America, pentru că țara marketingului nu va fi oprită de contractul expirat al lui Chris Evans.

Anumite fire narative nu reprezintă o noutate pentru cei care sunt la curent cu Universul Marvel. Chiar sunt câteva paralele drăguțe cu primul film Captain America: The First Avengers. Good becomes better, bad becomes worse. În sensul că noul Captain America, în persoana soldatului John Walker, nu este boy scout-ul pe care ni l-am dori să îl vedem.

Acțiunea și efectele sunt demne de un film Marvel, iar povestea curge în general bine. Singurul loc în care nu am fost prea mișcat a fost chiar ultimul episod. Poate că aici s-a terminat cerneala pentru scenariști. Cert este că la finalul celor 6 episoade avem un nou Captain America. Nu vă zic cine, că o să fiți total surprinși…

Îl vedeți pe Disney+.