Iubirea de sine e bună, dar să nu exagerați. Cam așa ar putea fi descrise primele 6 episoade din serialul Loki (da, va veni și al doilea sezon).

Pe scurt: Loki evadează din acțiunea Avengers: Endgame cu ajutorul cubului cosmic (The Tesseract), atrăgând atenția celor care veghează bunul mers al timpului. Motiv pentru care ajunge să fie prins de către TVA (Time Variance Authority) și aproape condamnat la moarte. Aici intervine Mobius (Owen Wilson) și misiunea de a prinde un alt Loki.

Mai departe acțiunea continuă în stilul Marvel – eroul crede că are o misiune, când, de fapt, lucrurile nu sunt așa cum par. Artwork-ul este bestial, cu tehnologie ruptă din anii ’50, thereminul domină coloana sonoră și grafica se ridică la nivelul unui film Marvel.

Singurul lucru care v-ar putea dezamăgi este chiar ultimul episod. Marvel a ales să mute punctul culminant în penultimul, lăsând deznodământul să se întindă pe durata celui de-al șaselea episod. Eu cred că merită, pentru că personajul introdus la final va influența cam tot ce înseamnă Marvel Cinematic Universe în următorii ani.

Și chestia asta contravine un pic declarațiilor conform cărora serialele Marvel vor influența puțin spre deloc tot ceea ce se întâmplă între filme. Cu alte cuvinte, fanul MCU n-ar avea nevoie să își facă abonament la Disney+, că în seriale nu se întâmplă mare lucru. Doar că în Loki se întâmplă cel mai mare lucru: Marvel trece oficial în faza Multiverse.

Urmează seria animată What If…, din 11 august.