Sensation White Romania a fost așteptat de ceva vreme încoace, mai ales că acum un an și vreo 4 luni evenimentul de Anul Nou a fost amânat. De data asta s-a făcut pe bune, a adunat multă lume la Romexpo și a ținut până dimineața la 5.

Diferența dintre Sensation White și celelalte evenimente de muzică dance o fac decorul, animatoarele și efectele speciale. Spre dezamăgirea Claudiei, animatori nu au fost, așa că fetele au putut să se concentreze mai mult pe muzică și spectacol.

Încep cu spectacolul în sine, deoarece Sensation White reprezintă un amestec de lumini, fum, lasere, efecte pirotehnice și apă. Toate au fost folosite foarte bine și au încins publicul înainte de momentul lui Mr. White. Toate efectele au continuat pe parcursul evenimentului, marcând momentele de trecere dintre seturile dj-ilor și alimentând cele 15 minute în care Sensation a adunat cele mai bune melodii ale momentului. Deși au fost mulți dj foarte buni, în mod ciudat exact cele 15 minute îmi vor rămâne în minte cel mai mult.

DJii și-au făcut treaba foarte bine, însă am remarcat două momente mai puțin plăcute: unu’ la mână GreeG și Onuc au avut un trainwreck de toată frumusețea, iar absența neașteptată a lui Eric Prydz a fost simțită, mai ales că Mauro Picotto a abordat un stil mult înspre minimal. În rest Pete Tong a fost la înălțime, Fedde Le Grand a avut unul dintre cele mai hard seturi pe care le-am auzit, iar Hardwell a fost cireașa de pe tort (se vede că l-a crescut Tiesto).

Romexpo putea primi mai mult public, însă așa am avut ocazia să mă mișc în voie, să migrez dintr-o parte într-alta și să nu îmi fac probleme că SPARD-ul mă poate lua de pe jos în urma îmbrâncelilor. Sensation White Romania ridică standardele pentru celelalte evenimente de muzică dance și prin asta cred că reușește să educe publicul autohton. Este un brand recunoscut la nivel internațional și se alătură altora (precum Ministry of Sound) în încercarea de a oferi publicului o experiență unică. Din punctul meu de vedere Sensation White Romania a reușit.

foto via