Cum schimbi bateria de pe iPhone-ul tău dacă ești pe Vodafone

scris de

in

Tocmai ce m-am întors de la reprezentanța Vodafone, de unde am ridicat un iPhone 6S. A intrat în service pe bază de probleme la baterie, după cum ați auzit în ultimele săptămâni despre mai toate telefoanele făcute de Apple, de la iPhone 6 încoace. Iată cum a decurs procesul.

Diagnosticarea

Am dat peste thread-ul de Reddit care semnala problema. Cum știam că telefonul se mișcă greu, am instalat Geekbench pentru a verifica. Scorul a fost de 1449 pe single-core, cu mult sub ce ar trebui să ofere un iPhone 6S (undeva la 2500). Am repetat testul în zile diferite, ca să nu existe dubii, iar scorul a ieșit cam la fel.

La câteva zile distanță, am aflat că unele telefoane afișează un mesaj de atenționare asupra calității slabe a bateriei. Al meu afișa mesajul, așa că m-am hotărât să-l bag în service după Sărbători.

Pregătirea telefonului și a documentelor necesare

Faceți back-up. Dacă ziceți că nu aveți nevoie, sigur uitați ceva. Eu am făcut și în iCloud, și pe calculator, ca să n-am emoții la restore. Apoi resetați telefonul. Dacă îl lăsați blocați în iCloud, service-ul vi-l face cale întoarsă și pierdeți timp degeaba.

Pentru a băga telefonul în service, aveți nevoie de factură și de anexa la factură. Cele două conțin IMEI-ul telefonului și vă trebuie neapărat. Dacă nu mai găsiți documentele, sunați la Vodafone și cereți să vi se trimită copii pe mail (bine ar fi ca Vodafone să le includă în contul online). Eu nu le-am mai găsit pe ale mele, am sunat la ei și în vreo 3 zile lucrătoare le aveam pe mail.

Predarea telefonului

Mergeți într-o reprezentanță Vodafone, nu la dealeri (dacă n-ați luat de la cei din urmă). Nu este nevoie să predați telefonul în cutie, cu toate accesoriile. Știu că repet, dar e important să nu-l lăsați blocat în iCloud. Veți primi o fișă de service pe care trebuie să o prezentați la revenirea în reprezentanță.

Ridicarea telefonului

Am fost anunțat prin SMS când a ajuns telefonul în service și când trebuie să-l ridic de la reprezentanță. În seara asta era lejer la Vodafone, așa că în două 3 minute am vorbit cu un angajat și am semnat de primire a telefonului. Este bine să păstrați toate actele ce vi se dau, întrucât acestea atestă reparația. Dacă vi se schimbă telefonul în service, cu atât mai mult, întrucât aveți un nou IMEI.

Am lăsat telefonul în reprezentanță pe 2 ianuarie și l-am luat astăzi, pe 8. Zic că s-au mișcat foarte bine. După ce i-am făcut restore (a mers fără probleme), am rulat din nou testul în Geekbench. Parcă e altfel, nu?


Comments

3 responses to “Cum schimbi bateria de pe iPhone-ul tău dacă ești pe Vodafone”

    1. Gratis, că-i în garanție.

  1. Salut daca duc si eu un iphone 7 la vodafone fiind in garantie mi se poate schimba bateria?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.