Scadem pretul benzinei. Pe bune?


Dacă există o caracteristică a acestui neam, pe care eu o iubesc enorm, aceasta este heirupismul. Cum se adună doi-trei cetățeni mai tari în gură întru idei de propășire a neamului, cum încep românii să se adune lângă ei ca muștele la bec. Heirupismul se manifestă în mai multe domenii, unul dintre ele fiind eterna problemă a prețului la pompă.

Acum ceva vreme s-a pus de un protest al românilor împotriva benzinăriilor, prin nereprezentarea la pompă (adică ei voiau să nu întrunească un cvorum – că tot e la modă termenul). Consecința acestui protest s-a gândit a fi reducerea prețurilor benzinei și motorinei, fără succes însă. Timpul a trecut, a venit vara și lumea a fost ocupată cu alegeri locale și suspendări. Cum s-au terminat subiectele de digerat, hop! revine tema benzinei.

Am văzut cum pe Facebook se vorbește la modul SERIOS despre cum șoferii CHIAR NU VOR FACE (alimentarea) între 25 și 31 august. Pentru că prețurile sunt prea mari. Pentru că OMV/Petrom dețin monopol și controlează piața. Pentru că e nesimțire. Pentru că noi, poporul, ne tragem din daci, cei mai drepți și viteji dintre traci. Și tot așa.

Însă pagina ce a adunat nici 400 fani nu ia în seamă multe elemente ce garantează eșecul lamentabil al inițiativei care, în alte condiții, ar fi fost ținută minte și povestită în manualele de istorie ale copiilor noștri:

  • nici 400 fani;
  • nu toți șoferii sunt pe Facebook;
  • cei care vor “protesta” vor avea suficientă benzină în perioada respectivă;
  • perioada de protest e prea scurtă;
  • există multe tiruri în România (alea nu au consumul unui VW Lupo 3L);

Lista poate continua. Însă cel mai important motiv este următorul: după sfârșitul “protestului” lumea va continua să alimenteze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, indiferent de prețul carburantului, iar această mică bulă de orgoliu va reprezenta încă un exemplu al heirupismului românesc.

PS: Nu mai bine treceți o lună-două pe mijloace de transport în comun?


Comments

One response to “Scadem pretul benzinei. Pe bune?”

  1. […] Dan aduce in discutie protestele care au fost facute impotriva scumpirii benzinei si care, in general au pornit de pe Facebook. Acum se pune la cale altul si el se intreaba daca chiar v-a avea ceva rezultate. Articolul poate fi gasit aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.