Categories
Cotidiene

Sankt Petersburg mi-a dat să văd cel mai praf barman

Noaptea de sâmbătă mă prinde în Centrul Vechi, anume în Sankt Petersburg. Multă distracție, multă lume, multă bătură, multă, multă, multă. Mă așez lângă bar cu gândul de a mă feri de alcool. Cer o cola. Craiul se uită la mine și-mi zice că n-are. Moment de stupoare, apoi mi-am dat seama că sunt martorul unei negocieri a consumației mele. Mă uit un jur, pisicile care se mișcau cu talent aveau destulă cola în mânuțe.

Îmi zic că n-are rost să insist, așa că cer clasica bere (you can never go wrong with a beer… or two). Berea a venit în 5 minute, deși frigiderul era la fix 5 metri de crai, dar am zis că lumea se distrează prea bine ca să fiu eu singurul cu zen-ul dat peste cap. Mai trec niște vorbe, râsete și melodii, berea se termină și decid să-mi iau inima în dinți și să-l abordez pe preafericitul barman pentru încă o bere. Îl văd că dă din cap a “desigur” și se îndreaptă spre frigider, moment în care cred că setea mea e pe cale să dispară. Țeapă! Craiul se urcă pe bar și dansează pe ceva muzică rusească, alături de o pisicuță. Bravo, bă, alfameilule!

Încă ceva: dacă oamenii îți comandă băuturi și e coadă, nu e cazul să demonstrezi că ești un al doilea Valentin Luca și să întorci sticlele pe toate părțile… și să le scapi. Greu… După a doua bere m-am tirat acasă…

Disclaimer: nu iau la mișto meseria de barman, o consider respectabilă. Cel mai tare barman ever era în Ring-ul din Costinești, omul avea vreo două cozi pe cap și lucra cu șapte mâini și mai avea timp să-ți și zâmbească. Mai târziu aveam să lucrez cu barmani la evenimentele Xteria din 2012. Și acolo am întâlnit niște oameni demni de toată lauda.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.