Aproape an de an (noroc cu pandemia), clujenii au trecut prin calvarul numit Untold Festival. 4 nopți de bubuială continuă într-un oraș ce nu poate să doarmă cât tineretul depravat se zbânțuie pe muzică proastă. Mai că-mi vine să vărs o lacrimă.

Doar că nu.

Buna! Am pățit ceva similar. Am făcut rezervare prin Booking acum un an jumate pt ediția de anul trecut. Am achitat avansul (jumătate din valoarea totala) și ulterior a venit anunțul cu anularea festivalului. Am contactat proprietarul și am convenit de comun acord sa nu mi se restituie suma plătită (“ lucrul mult prea greu pt el”) și sa-mi rezerve apartamentul pt ediția următoare “in aceleași condiții și același pret”. L-am sunat luni, in minutul urmator anunțului ca se tine festivalul, sa-i confirm ca ajung in Septembrie (nu stia ca nu este in august, eu fiind cea care i-am dat vestea și datorită mie a reușit sa-și blocheze camerele la vânzare), mi-a confirmat ca e totul ok, ne vedem in Septembrie. Asta ca ulterior, miercuri adică, sa ma sune sa îmi spună ca nu-și prea mai amintește cât am plătit, pt cate nopți și alte aberații. I-am trimis dovada plății și rezervarea din acel moment de pe booking mi-a spus clar ca in banii la care s-a făcut rezervarea nu pot sta decât cel mult 2 nopți. Așa ca am fost nevoită sa renunț și sa o iau de la capăt, deja prea tardiv, cu căutările. Menționez numele proprietații de pe booking: Csikos Apartament

Ăsta este un comentariu lăsat la un clip în care Marian vorbește că un apartament luat prin Booking i-a crescut prețul de la 540 la 2000 lei pe noapte, că între timp aflase proprietara că se ține Untold. Mai sunt câteva exemple prin comentarii, merită să vă uitați și la clip.

Nu că n-aș fi și eu pățit cu ospitalitatea clujeană. La ediția din 2019 am plecat de la București cu gândul că stau într-un apartament cu două camere. La cât de lung a fost drumul, cele două camere s-au transformat într-o garsonieră (cea mai proastă garsonieră într-un imobil nou din câte am văzut).

Deci să vărs o lacrimă pentru un oraș care saltă prețul cazării de 4 ori în timpul Untold sau nu lasă toate informațiile în anunț? Nu știu, poate la anu’.

PS: Pe de altă parte, în Cluj am dat numai de taximetriști ok.