Sa radem cu gadget.ro

Un băiat care a făcut o hartă de Counter-Strike riscă să fie amendat cu aproape $50.000, pe motiv că teroriștii s-ar putea să se folosească de ea în încercarea de a plasa o bombă la metrou. Partea care m-a amuzat cel mai mult e următoarea:

Dilema este pe bune, zic eu. Dacă aş fi terorist şi as vrea să arunc în aer o staţie de metrou, unul dintre primele lucruri care le-aş face ar fi să studiez locaţia. Cum aş face acest lucru? Cu siguranţă printr-o hartă de Counter-Strike, dacă ar exista una. De ce? Simplu, de ce să fac mai multe călătorii la locaţia respectivă riscând să atrag atenţia sau să fiu surprins pe camerele video? Aş încerca să ies cât mai puţin în evidenţă şi probabil să merg la locaţia respectivă o singură dată înainte de atacul propriu-zis.

Am râs mult, dar mult! Deci cum? Teroriștii vor alege să joace Counter-Strike pentru a studia următoarea țintă? Și dacă sunt developer și mut un perete? Și încă o chestie cu “atragerea atenției”: nu toți teroriștii arată ca Osama. Ia mergeți voi și stați o oră la metroul de la Unirii și vedeți cine vă atrage atenția. Râdeți complet aici.

Update: din citatul de mai sus: “…lucruri pe care…”. kthxbye.

robertdowneyjr-tropicthunder


Comments

5 responses to “Sa radem cu gadget.ro”

 1. Daca esti developer si muti peretii atunci te vor da teroristii in judecata pentru inducerea in eroare

 2. Îmi pare rău dacă tu nu poţi înţelege acest punct de vedere. Nu este vorba neapărat de CS, ci de o platformă unde ai posibilitatea să cercetezi o anumită locaţie.

  http://www.technewsdaily.com/2687-army-virtual-reality-training-games.html

  Mulţumesc pentru greşeala menţionată, am corectat.

  1. Una e sa zici ca teroristii se pot folosi de un produs comercial (Counter-Strike) pentru a pune la cale un atentat, alta e sa mentionezi intr-un comentariu pe alt blog de un proiect dezvoltat in house de catre armata.

   1. Am menţionat şi într-un comentariu la articolul respectiv. Nu am specificat în articol, deoarece nu am considerat că este necesar.

    Şi mai repet odată, ca să înţelegi logica. Nu contează dacă-i un produs comercial sau nu. Este vorba de o platformă care-ţi oferă posibilitatea de A STUDIA O LOCAŢIE. CS-ul poate face asta.

 3. Ok, să sperăm că nu se face terorist băiatu’ ăsta, că se duce dracului şi breasla asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.