Categories
Cotidiene

Rostogolirea unui subiect cu ajutorul Social Media: Adevărul și PNL

Stăteam în sfânta zi de duminică liniștit, așteptând să înceapă meciul Barcelonei cu Atletico. Când colo, ce să vezi, ditai dezvăluirea pe Adevărul: PNL nu vrea locale în două tururi (apropo, Adevărul nu trece la versiunea de desktop dacă intru pe un link de mobil. la final de 2019).

Intru să citesc, văd că este vorba despre “o știre” pe surse. Nu știu, dar pe mine Sorkin m-a transformat într-un idealist când vine vorba de cum ar trebui să fie presa (vedeți serialul The Newsroom). Bun, Adevărul aruncă un cartof fierbinte pe Facebook, iar de acolo este rostogolit de către oamenii care se află în bula mea. Chiar și Petreanu a dat-o mai departe, cu indignarea de rigoare.

Sunt de părere că cei de la PNL nu au cele mai ortodoxe intenții în ceea ce privește corectitudinea procesului electoral, recte organizarea alegerilor locale în două tururi? Da, sunt. Am dovada că PNL va face acest lucru? La ora scrierii acestui articol (21:45), nu. Am doar un articol din Adevărul, bazat pe niște surse, fără un punct de vedere al acuzaților și rostogolit ca certitudine pe social media.

Dacă toată lumea indignată de pe Facebook ar trece știrea asta prin unul dintre site-urile lor preferate, Factual, ar descoperi că au propagat o informație falsă. Vrem o țară ca afară, da?

Photo by AbsolutVision on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.