Categories
Cotidiene

Românul de rând va avea un șoc când va afla că și el trebuie să respecte regulile

Două chestii la care am fost martor ca pieton. Ambele de azi.

Prima dintre ele, la Piața Victoriei. Protest al taximetriștilor, jandarmeria, rutiera, tot tacâmul. Fiind în jur de 19, trafic cât cuprinde, polițiștii băgau cărbuni la dirijare. Aștept să traversez strada Paris, agentul dă drumul mașinilor să intre în intersecție. Pe lângă mine s-au trezit să traverseze vreo 3 gigei care nu făceau legătura dintre staționarea mea și a altor doi, deplasarea mașinilor și semnalele polițistului.

Pe a doua am putut s-o fotografiez, că tot se întâmplă în fiecare zi. Se pune roșu pentru pietoni, în 80% dintre cicluri văd oameni care sar pe trecere. Nu contează că e roșu, mașinile n-au pornit, deci merge să trec! Problema e că văd și pensionari deloc sprinteni care fac treaba asta. Se pune verde pentru șoferi când ei sunt la jumătatea trecerii. Claxoane, înjurături, nervi făcuți degeaba.

Dacă vom avea vreodată norocul să trăim într-o Românie condusă de oameni care vor aplica regulile, românul de rând va avea un veritabil șoc când va afla că și el va trebui să le respecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.