Selly a fost invitatul lui Cosmin Prelipceanu în emisiunea de aseară de la Digi24. S-a vorbit despre educație, despre vot și despre Europarlamentare. Frumos. Respectul de care vorbesc în titlu nu are legătură cu ce a spus Selly aseară, ci pentru ce a însemnat prezența lui din platou.

Pentru cei care își mai aduc aminte, Selly a fost printre bloggerii despre care postul Digi24 afirma, chiar în aceeași emisiune moderată de Prelipceanu, că vloggerii români fac “nimic”. Asta se întâmpla acum 2 ani și jumătate. Mă rog, contextul e un pic mai amplu, că discuția pornise de la faptul că țeparul Ilie lingea cactuși, Selly fiind băgat în aceeași oală că e popular. Selly a scos atunci un clip în care arată bine superficialitatea din presă.

În puțin peste 2 ani, Digi24 s-a sucit. De la creator de “nimic”, Selly a devenit o voce a generației tinere, care s-a luat un pic în gură cu Abramburica și brusc a devenit relevant pentru o televiziune împotriva actualei puteri. N-am mai văzut o asemenea performanță de când Meyers a făcut mișto de Trump la Correspondent’s Dinner 2011, iar 5 ani mai târziu, Donald era ales președinte.

Și de-asta Selly capătă respectul meu. A arătat că, oricât de profi s-ar da cei de la Digi24, apucăturile de neam prost, fără a ține cont de viitor, sunt tot acolo, doar de dragul audienței. Poate că Digi24 ar trebui să gândească un pic precum Porsche: