Reportajul Recorder diferă cu doar un lucru față de ce am văzut în Las Fierbinți

Pentru început, dacă nu ați văzut până acum reportajul Recorder, merită să-i acordați 25 de minute din viața voastră. S-a tot vorbit despre el zilele astea, mai ales că arată amploarea jafului banului public.

Pe măsură ce treceau minutele, îmi aduceam aminte de secvența din Las Fierbinți, în care jaful “cu ocaua mare” era singura misiune venită de la centru. La momentul respectiv, clipul a devenit viral, lumea a aprobat jaful sistematic prin niște înjurături și a trecut mai departe.

Diferența dintre Las Fierbinți și ce a făcut Recorder este dușul rece al unei realități nefiltrate de lumini de studio și de actori. Oamenii pe care îi vedeți sunt cât se poate de reali. N-au griji legate de cât de bine merge Vodafone pe 4G sau când apare următorul film Marvel. Pentru majoritatea celor din mediul rural, pregătirea pentru ziua de mâine este marea problemă. Iar statul simulează acțiuni care ar trebui să scoată satul din noroi.

Ce n-a reușit să spună Recorder, dar sper că o instanță va reuși să clarifice, este cât păstra popa și cât și cui dădea mai departe. Că doar “dar din dar se face Rai”.

Numai pentru acest reportaj, Recorder merită tot sprijinul. Am început cu un articol și cu €5 pe lună.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.