Relația BOR cu fătul

Zilele astea a fost ceva marș împotriva avortului și pro familie tradițională. Din câte am văzut, vreo 1000 de oameni mânați de Biserică au strigat împotriva actului mai sus menționat. Logica e simplă: avem nevoie de copii, natalitatea României e pe minus și, nu în ultimul rând, fiecare om contează, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află. De acord cu chestiile astea, dar doar până la un anumit punct.

Vedeți voi, Biserica Ortodoxă Română este foarte vocală pe tema avortului. Este de datoria femeii să aducă copii pe lume, deci ce Doamne, iartă-mă înseamnă dreptul femeii de a alege? Iată, un mare preot spune că femeia trebuie să nască trei copii, unul dintre ei pentru țară și biserică.

Băi, foarte tare, să nască toate femeile câte trei copii! Să fim mai mulți daci, să muncim pământul și să ne fie bine. Cu o singură condiție, însă: Biserica să pună piciorul în prag și să trimită fiecare mamă să-și vaccineze copilul:

Dacă sunt părinți care se opun cumva [vaccinării], deși biserica nu îi încurajează, nici nu le poate impune, ca nimeni altcineva, de altfel. [sursa]

Deci cum? Până la 9 luni de concepție Biserica e obsedată de făt, dar după ce iese din uter, noua ființă e liberă să moară de o boală ce poate fi prevenită? Și, pe lângă asta, să transmită boala și altor copii?

Foarte tare, BOR! Nota 10 pentru consistență! Ah, și dacă tot sunteți pentru dreptul la viață, poate faceți niște lobby pe lângă Ministerul Sănății, că unele vaccinuri nu se prea găsesc. Când citesc prin ce trece Andrei, fix la 3 urmași mă gândesc.

PS: Treaba asta cu manifestările anti-avort e încă un exemplu de românism: tratăm efectul, nu cauza. Biserica e împotriva avortului, dar nici nu prea vrea educație sexuală în școli. Pentru că logică.

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.