Regula de “10 ani vechime” de la UBER trebuie schimbată

Dau comandă pe UBER acum câteva zile și aștept să-mi vină confirmarea. Pe ecranul telefonului îmi apare numele “Daewoo Lanos”, un model de care nu auzisem, pe care nu-l văzusem și, implicit, în care nu am fost pasager până la momentul respectiv. La scara blocului avea să parcheze un Daewoo Cielo, ceea ce ridică niște semne de îngrijorare.

Căutând un pic prin istoria modelului, am descoperit că modelele produse la fabrica din Craiova nu erau echipate cu ABS sau airbag-uri. Și, din câte am reușit să aflu, mașina în care am mers nu este un Cielo vândut ca Lanos pe alte piețe și adus apoi în țară la noi. Caroseria aia n-a fost niciodată altceva decât Cielo.

Așadar, dacă UBER tot promovează o alternativă superioară de transport, ar trebui să schimbe regula de 10 ani și să impună niște minime dotări de siguranță. Și de poluare – Cielo n-a avut decât Euro3 în ultimii ani de producție.

7 Comments

 1. sofer cielo uber

  May 5, 2017 at 22:41

  nu inteleg,unde este problema?si care este alternativa?eu fac uber cu cielo dar masina este in stare perfecta de functionare iar ca dotari este full.ce v-a deranjat de fapt?ca era un model mai putin aratos sau ca puteati face accident cu cielo(un tanc) in circulatia bara la bara? prea te caci pe tine bai nene

  • Problema e ca modelul ala nu avea niste minime dotari de siguranta. Marca si modelul au exemplificat perfect nevoia de schimbare. Ma rog, de cand am scris articolul, vad ca Uber a marit limita la 15 ani, motivand ca si masini de aceasta varsta au niste minime dotari de siguranta. Ceea ce modelul cu care am mers eu in episodul de mai sus nu avea.

 2. Sofer cu Dacia 1300

  September 7, 2017 at 20:37

  Da te caci, nu gluma… Și cu nasul pe sus, mai mergeți și cu capul în jos, ca o sa muriți în accident de avion.

 3. Ca șofer de cielo pot să îți zic că ești mai în siguranță într-un cielo fara airbaguri , abs , esp și toate căcaturile astea , decât într-o un Logan sau clio cu 15 airbaguri. Dar când plătești 2 euro o cursă e normal sa ai pretenții , nu-i așa ? Vai de steaua voastra de sclifosiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.