Categories
Foto

Reflex este camera SLR pe care chiar aș susține-o pe Kickstarter

Ultima dată am vorbit despre eșecul în așteptare al celor de la Yashica. Marea problemă a proiectelor ambițioase de pe Kickstar este că nici ele nu știu ce vor să fie. Cal sau măgar. Proiectul Reflex rezolvă problema asta.

Când am văzut pagina de proiect, am zis că iar am de a face cu niște băieți care speră prea mult de la o industrie a camerelor foto în scădere de ani buni. În schimb, am primit câteva idei foarte simple adunate într-un singur produs.

Ce este

Pe scurt: singurul SLR nou din ultimii (mulți ani). Vine la pachet cu tot ce trebuie să fie pe un SLR. Film, derulare manuală, control manual al expunerii, obiectiv manual. Așadar, rețineți termenul “manual” când vine vorba de SLR-ul reflex.

Ce aduce nou

Montura este detașabilă. Astfel, poți pune pe o cameră Reflex obiective cu monturile M42, Nikon F, Canon FD, Olympus OM și Pentax PK. Spre deosebire de Yashica, creatorii Reflex au ales să includă singura tehnologie utilă pentru un SLR: o conexiune Bluetooth Low Energy prin care se transferă EXIF-urile către aplicația omonimă.

De ce e nevoie de o nouă cameră SLR?

Băieții care au făcut proiectul recunosc că nu vor să înlocuiască excelentele camere vintage. Climatul actual justifică totuși necesitatea unei camere precum reflex. Obiectivele vintage sunt ieftine și este păcat să fii limitat la o singură montură. Cum trecem printr-o puternică nostalgie a analogului, Reflex este întruchiparea perfectă a rețetelor vechi preparate după metode noi.

La nivel local (California), o lege interzice școlilor să cumpere echipament second-hand, așa că mâna de studenți pasionați de fotografie analog pot rămâne cu ochii în soare. Ca un produs nou, ce va oferi și garanție, Reflex rezolvă problema.

Cât costă?

Reflex se află acum pe Kickstarter. La ora la care scriu articolul, ținta de £100.000 este aproape atinsă, iar depășirea a £150.000 va aduce și aplicația menționată mai sus. £350 vă cumpără body-ul cu montură M42, în faza de early bird. Un obiectiv Helios 58mm f2.0 se găsește pe OLX chiar și la 150 de lei. Pentru £439 primiți și un obiectiv Helios sau Pentacon, la alegere, tot în faza de early bird.

Oamenii din spatele proiectului spun că livrările vor începe din august, iar prețurile de retail vor fi £399 pentru body și £488 pentru varianta cu obiectiv inclus. Monturile vor costa câte £35.

Sper să le meargă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.