Raportez din giudeț

Dragii mei,

Tocmai ce m-am intors de la un botez unde vinul a fost bun si somnul strasnic. Copilul e frumos si sanatos, dar nu despre asta vreau sa scriu.

In drum spre minunatul giudeț al Buzaului, m-am uitat pe campuri sa vad cum sta treaba. Graul e bine, floarea soarelui e frumoasa si porumbul e deja maricel.

Cum politica Ministerului Agriculturii a fost in fiecare an bazata pe ideea de “Doamne ajuta!”, ploaia de acum e mana cereasca. Orasenii pur sange stramba din nas ca de dimineata ploua incontinuu. Foarte bine zic. Campul are puterea de a primi toata apa cazuta, numai betoanele pe care le-am construit noi nu sunt in stare sa o ascunda.

Asadar, hai sa nu mai strambam din nas ca ploua o zi intreaga, orice planuri am fi avut mai pot astepta. Mai bine o carte sau un album bun si gandul ca, la toamna, n-o sa vedem alimentele de baza scumpindu-se (enorm).

Poftiti niste gazon:

20130630-195452.jpg


Comments

5 responses to “Raportez din giudeț”

  1. […] comisiei si le mai povesteam una, alta, despre lucrarea mea, apare bunul tovaras, Pandrea, cu un articol despre frumusetile “giudetului” lui cu o trimitere minunata la Ilie Moromete. Frate, ce […]

  2. misto gazonul, e de la casa ta?:D

    1. De la casa bunicilor.

  3. e doar partial corect ce spui tu aici. E buna ploaia pentru agricultura si multi oraseni se plang degeaba.
    Dar si aia trebuie sa fie cu masura, pentru ca prea multa ploaie chiar poate distruge recoltele

    1. Logic ca nu vreau sa ploua permanent, prima cultura care se duce naibii e graul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.