Categories
Tech

Produsele Apple compatibile cu noile sisteme de operare

Apple a anunțat noutățile care ne așteaptă în toamnă: iOS 13, noul iPadOS, macOS Catalina, watchOS 6 și tvOS 13. Până la toate funcțiile care vor veni în toamnă, mă gândesc că e mai util să aflați ce dispozitive vor putea rula aceste sisteme.

iOS 13

Apple scurtează viața iPhone 6 și iPhone 6 Plus cu un an. Astfel, iOS 13 va putea fi instalat pe orice iPhone 6S, iPhone 6S Plus și iPhone SE, precum și pe toate modelele ulterioare. iPhone 6S a fost lansat în 2015, deci Apple va asigura 5 ani de suport software.

iPadOS

La fel ca iOS 13, iPadOS sare peste o generație de tablete. Practic, toate modelele începând cu iPad mini 4 se pot bucura de noul sistem de operare. Toate modelele iPad Pro primesc update-ul. Evident că nu toate vor fi compatibile cu toate funcțiile sistului de operare.

macOS Catalina

MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini și iMac de generație 2012 și mai târziu vor primi update-ul. La fel și toate celelalte modele din familia Mac, lansate în anii de după.

watchOS 6

Aici mă așteptam ca Apple să sară o generație. Spre surprinderea mea, toate modelele care au primit update la watchOS 5 vor trece și la a 6-a versiune. Adică de la Series 1 încolo.

tvOS 13

Aici n-ar fi multe de zis: cele două modele din gamă, HD și 4K, vor primi cu siguranță update-ul. Apple nu are pagină dedicată tvOS, așa că nu știu dacă vreun alt model va primi update.

0 replies on “Produsele Apple compatibile cu noile sisteme de operare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.