Categories
Cotidiene

Primăria Sectorului 2 nu poate să ridice mașinile parcate neregulamentar

Mai țineți minte cum s-a anunțat că mașinile parcate aiurea vor fi ridicate? Dacă mai voiați un motiv pentru care primăriile de sector sunt degeaba, aflu că primăria sectorului 2 nu poate ridica mașinile de pe carosabil, la aproape jumătate de an de când s-a dat liber.

Până în prezent nu a fost aprobat un regulament de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza administrativă a sectorului 2, astfel că instituția noastră nu poate aplica și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor oprite sau staționate neregulamentar sau de blocare a roților autovehiculelor, ci doar Poliția Locală a Municipiului București, prin servicii de specialitate.

Le-am făcut o sesizare pentru că pe Colentina se parchează aiurea, iar autobuzele și mai numeroase (că au intrat și alea din Voluntari în oraș) circulă pe două benzi, în loc de una.

Pe gogul ăsta parcat nu l-a deranjat nimeni timp de trei zile.

Așa se parchează pe Colentina. Poliția Locală nu are cum să dea amenzi dacă nu e nimeni lângă mașină. De ridicat am stabilit că n-o pot face. Astfel, într-o acțiune ce s-a întins pe perioada a două săptămâni, oamenii legii au sancționat de… 3 ori. Și au lăsat 75 de mesaje în parbriz. Rezultatul? Azi era la fel.

Pe de altă parte, cred că problema e și la mine, că, atunci când am făcut sesizarea, am pus o întrebare deschisă, gen “cum aveți de gând să procedați în rezolvarea problemei” și consiliul local mi-a răspuns ridicând din umeri.

Trebuia să fac ca în cazul liniei de tramvai, când le-am zis să o scoată, că nu ajută pe nimeni. Așa că mai bag o sesizare, poate se rezolvă. Deși, dacă e să mă iau după rigurozitatea cu care oameni respectă semnele de staționare și oprire interzisă, s-ar putea să avem parte de asta:

PS: Încă o chestie drăguță: primăria răspunde sesizărilor printr-un jpeg al unei scanări și îmi spune în disclaimer că e de datoria mea să scanez mail-ul de viruși. Înțelegeți? Statul se consideră spălat pe mâini dacă eu deschid un mesaj primit de la el și îmi fac praf calculatorul.

One reply on “Primăria Sectorului 2 nu poate să ridice mașinile parcate neregulamentar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.