Dacă aș fi primar (5): Ionuț e un jegos

Published by Dan Pandrea on

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers al unui oraș (care se întâmplă să fie București).

Nimic nou în acest articol, doar o exemplificare a românismului pur. Noua stație de tramvai de pe Ziduri Moși a fost inaugurată recent. Nu e vreo minune a arhitecturii, dar oferă lucrurile decente pe care orice stație trebuie să le aibă: refugiu înălțat la nivelul primei trepte de tramvai, zone de adăpost și bare ce împiedică accesul pe carosabil.

După o lună și un pic, au apărut primele semne de românisme: mâzgăleli inutile și antreprenori care sunt la două chiuvete reparate de un advertorial în Ziarul Financiar. Unul dintre ei este Ionuț, zugrav și, prin extensie, om bun la toate când vine vorba de renovarea apartamentelor.

Chestia asta e de râsu’-plânsu’, pentru că asistăm la o infracțiune penală, iar autorul își lasă datele de contact la locul faptei. Mai mult, omul nostru e harnic de tot, întrucât a lipit afișe pe fiecare dintre cele patru adăposturi din stație. Să fie!

Așa că am căutat ceva informații despre distrugerea bunului public și am dat peste următorul articol:

“Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.” Art 253, punctul 1, Codul Penal

Motiv pentru care am lăsat o sesizare la Poliția Locală Sector 2. În vreo 30 de zile ar trebui să primesc un răspuns. Doamne-ajută!

PS: Fenomenul vandalizării bunului public poate fi rezolvat, dacă există puțină voință din partea autorităților. Citiți mai multe aici.


1 Comment

Cum îți dai seama dacă oamenii vor o schimbare în bine | Dan Pandrea · August 2, 2017 at 22:13

[…] mea, credeam că oamenii vor aprecia amenajarea noii stații de pe Ziduri Moși. M-am înșelat acum 2 săptămâni. Și de atunci mă înșel în fiecare zi. Pentru că pensionarilor cu căruțuri pline nu poți […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.