Prima întâlnire cu Sony a6400

scris de

in

Ieri seară, am trecut pe la F64 pentru a prinde prezentarea lui Alin Popescu. Subiectul a fost Sony a6400, cel mai nou mirrorless al japonezilor. Am vorbit în momentul lansării despre lucrurile bune și mai puțin bune despre noul body. Prezentarea de aseară mi-a arătat niște chestii foarte tari.

Aparatele Sony nu duceau lipsă de customizare a butoanelor. Pe Sony a6400 a apărut și customizarea funcțiilor care apar pe ecran. De exemplu, nu trebuie să derulezi prin toate modurile de focalizare (Wide, Zone, Spot etc) pentru a ajunge la cel dorit. Poți pur și simplu să dezactivezi modurile pe care nu le folosești.

Al doilea lucru de aseară: cu un obiectiv capabil, Sony a6400 devine foarte bun pentru fotografia de wildlife. Vedeți mai multe în articolul lui Alin. Eu l-aș testa la niște meciuri de fotbal.

Al treilea lucru: ecranul rabatabil are un mecanism solid. Aveam ceva temeri cu privire la fiabilitatea acestuia, pentru că Sony a complicat un pic ceea ce ar trebui să fie un ecran rabatabil. Din motive ce cred că au ținut de costuri, Sony n-a dus ecranul în lateral, ci în sus. Din fericire, mecanismul dă senzația că va rezista în timp. În ceea ce privește problema montării unui microfon pe patină (hotshoe), un SmallRig rezolvă acest aspect cu numai €35.

Cam atât cu primele impresii. Cine știe, poate-l prind la teste.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.