Nu vă gândiți că Skoda a ieftinit mașina într-un mod miraculos. La sfârșitul lunii martie, Skoda Scala apărea în configuratorul cehilor. La momentul respectiv, spuneam că prețul de pornire de €15.415 o va lua în jos, odată cu introducerea motorului de 95 de cai în configurator. Acum știm și prețul: €14.756 pentru aceeași echipare Ambition.

Pentru cei care vor cea mai ieftină variantă, versiunea Active pornește de la €13.849. Dotările care ies în evidență aici sunt Front Assistant, Lane Assist, oglinzile electrice și încălzite, aerul condiționat manual, radioul cu ecran de 6.5″ și jante de aliaj. Numai bune pentru flote.

Ce mă interesa pe mine încă din martie era motorul pe benzină, de 115 cai și transmisie automată. A apărut și aceasta în configurator și adaugă €1.415 prețului de pornire, ajungând să coste €16.866. Următoarea versiune de echipare, Style, ajunge la €18.167 și adaugă destule chestii utile (le găsiți tot în articolul din martie).

Știu: mulți vor să simtă mașina, n-au nevoie de automată, puritani, alea alea. Eu vreau să am cât mai puțini nervi pe șoselele noastre, așa că o cutie automată e fix ce trebue. Rămâne să vânez un model pentru test, că nici dealerii nu se omoară cu ele, nefiind cerere.