Prelungirea Agents of SHIELD cu încă un sezon este o oportunitate narativă pierdută de Marvel

scris de

in

WARNING: Vedeți că mai jos sunt niște spoilere din Avengers 4. Da, știu că n-avem nici măcar trailer pentru filmul din mai 2019, dar de anul trecut circulă pe net spy shots de pe platourile de filmare.

Zilele trecute, am aflat că serialul Agents of SHIELD a primit undă verde pentru sezonul 7. Al 6-lea apare abia la vară. Iar asta mă întristează un pic. Nu pentru că nu m-ar interesa ce mai fac Coulson și al lui în micul colț de univers cinematic Marvel. Ci pentru că se ratează o oportunitate narativă extraordinară pentru personajul lui Clark Gregg.

Ucis de Loki în primul Avengers, Phil Coulson va reveni pe marele ecran la primăvară. Îl vom vedea într-o versiune mai tânără, în Captain Marvel. Multe lucruri despre el nu se știu, doar că e mai verde și că îl disperă pe Fury cu prea mult hip-hop.

Vor fi trecut aproape 6 ani după dispariția lui Coulson din filmele Marvel. În tot acest timp, omul a acționat în umbră și a salvat omenirea de la multiple dezastre (HYDRA – în mai multe instanțe, HIVE, Graviton). Se zvonea că serialul va pune punct aventurilor după sezonul 6. Mai ales că acesta avea mai puține episoade programete. Și ar fi fost perfect.

Agents of SHIELD nu este un serial perfect. Primele două sezoane m-au pus greu la încercare, însă am continuat să-l urmăresc tocmai pentru că era cea mai apropiată “rudă” a filmelor Marvel. Aparițiile lui Fury, Sif și Carter au menținut interesul viu. De atunci, SHIELD s-a îmbunătățit considerabil, însă n-a reușit niciodată să atingă profunzimea pe care o vedem în Daredevil, de exemplu. De-asta cred că 6 sezoane erau suficiente. Și ar fi fost o oportunitate excelentă pentru a retrage personajul Phil Coulson în plină glorie.

Pasul 1: Un Phil Coulson excelent în Captain Marvel

Asta nu e greu de imaginat, mai ales că suntem la curent cu dinamica dintre Coulson și Fury. Ce va fi interesant de văzut este cum reacționează Coulson la apariția primului “enhanced”, în persoana lui Carol Danvers.

Coulson este calm când îi spune lui Downey Jr, în primul Iron Man, “This isn’t my first rodeo, mister Stark”. Este foarte posibil ca Gregg să fie un element comic foarte bun în Captain Marvel.

Asta îl va aduce imediat în atenția publicului și, îmi place să cred, va genera din nou o mișcare de tipul “Coulson Lives”.

Pasul 2: Salvarea lui Coulson în Avengers 4

Dacă n-ați ignorat avertismentul de mai sus, să nu mă înjurați prin comentarii. Bun.

Se zvonește foarte puternic că acțiunea Avengers 4 va presupune ceva călătorii prin timp. Au ieșit poze de pe setul de filmare în care se arată reproducerea acțiunii primului Avengers, doar că e și Ant-Man pe acolo. Se și vede o interacțiune între Stark și Loki, iar de aici până la salvarea lui Coulson n-ar trebui să fie foarte greu pentru scriitori și frații Russo.

Coulson nu trebuie să devină un element central a ceea ce va continua în Universul Cinematic Marvel. Se poate retrage din SHIELD. Sau poate chiar continua, în timp ce Phase 4 din același univers va deveni preponderent cosmic – se anunță că The Eternals vor fi următorul pas pentru Marvel.

Pasul 3: un final memorabil al serialului

Odată salvat, Coulson n-ar mai fi avut de ce să își formeze echipa din serial. Așa că sezonul 6 ar fi putut să fie un fir epic memorabil, centrat un pic mai mult pe personaje, și mai puțin pe acțiunea ruptă din benzile desenate. O acțiune care să-l vadă pe Coulson trezindu-se în ultimul episod într-o altă realitate, așa cum Logan a făcut-o la final de “Days of Future Past”. Fără să-și aducă aminte de viața pe care a trăit-o în ultimii 6 ani.

Dar, probabil pentru că mai toată lumea face un serial Marvel în ziua de azi, ABC s-a hotărât să prelungească serialul cu cel puțin încă un sezon, până în 2020. Păcat! Și ce bine!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.