Credeam că apuc să iau o gură de aer după campania electorală din mai-iunie. Însă suspendarea președintelui mi-a tăiat gura de aer proaspăt, fără politică. Ar fi fost ok dacă politicul ar fi rămas la nivel de zoaie pe media tradiționale (TV, radio și print) deoarece m-am rupt voit de acestea. Din păcate însă manelismul politic a intrat peste tot, inclusiv în social media.

Nu, nu e rău să-ți exprimi opinia, fiecare avem dreptul: votez pentru Băsescu din motivul X, votez împotriva lui Băsescu din cauza Y. Minunat ar fi dacă s-ar opri aici și nu s-ar recurge la următoarele:

Nu știu cum să spun, poate Marius Matache (Make pentru prieteni) o fi băsist, poate își dorește ca președintele să continue din motive logice pentru el, însă dincolo de afinitățile politice omul de mai sus a pornit “Acoustic Bloggers” (puteți da search și pe Google ca să vedeți rezultate) și a ajutat niște copii să spere la o viață mai bună. Din păcate lupta politică pare să lovească oameni care au nenorocul la libera exprimare în această perioadă. Oameni care schimbă. Oameni care fac. Oameni care vin cu rezultate palpabile.

Și pentru că trebuie să-mi dau și eu cu părerea pe marginea subiectului, iau în calcul unul dintre motivele pentru care cele două tabere se ceartă: reacția Uniunii Europene (prin diferiți membri) la mișcările politice recente.

CAŢAVENCU

(întrerupându-l lătrător)

Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România… Progresul, stimabile, progresul! În zadar, veniţi cu gogoriţe, cu invenţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opinia publică…

[…]

CAŢAVENCU

(şi mai lătrător)

Să-şi vază de trebile ei Europa. Noi ne amestecăm în trebile ei? Nu… N-are prin urmare dreptul să se amestece într-ale noastre… D-ta eşti advocat, eşti confrate cu mine…

Așadar aceeași luptă oarbă între două forțe, rezultatul fiind suportat de cetățean.
foto via