Zilele trecute am fost atenționat de funcția On This Day că în 2012 treceam la primul iPhone. După câteva discuții cu Vodafone și o prelungire de abonament, primeam de la curier un iPhone 4.
Pentru cei ce nu știu, iPhone 4 a fost foarte apreciat la vremea lansării (2010). Este considerat și astăzi drept cel mai bine desenat iPhone. Ecranul Retina, procesorul A4, camera de 5 megapixeli și Facetime au fost câteva dintre cele mai importante funcții ale telefonului.
Asta a fost acum 8 ani, așa că l-am scos din sertar, m-am chinuit să-i resuscitez bateria și am aruncat o privire peste capabilitățile unui smartphone ce poate fi considerat cu ușurință antic.
iPhone 4 a primit actualizări de software până la versiunea iOS 7.1.2. Asta înseamnă că multe aplicații vor rula o versiune învechită. De exemplu, Instagram nu afișează story-uri, iar Apple Music nu este disponibil. La fel și Geekbench, că era amuzant să-l trec printr-un test. Din fericire, chestiile uzuale, precum Facebook Messenger și WhatsApp pot fi instalate.
Safari, Mail și camera funcționează ok, însă nu văd pe nimeni să creadă că e o idee bună să folosești în fiecare zi un telefon vechi de 8 ani.
Dacă aveți un model funcțional, care nu necesită reparații, puteți să-l transformați într-o cameră de supraveghere. iOS 7.1.2 va rula o versiune veche, dar perfect capabilă a aplicației Manything, prin care puteți monitoriza casa chiar și audio. Mai există și opțiunea de a-l transforma într-un dashcam, dar asta înseamnă că vă zgârciți pentru câteva sute de lei ca să stați cu înregistrări video la 720p.
Sau dacă nu vă interesează toate astea și aveți unul în stare bună, țineți-l pe aproape, mai verificați-i din când în când bateria și peste ceva ani vă puteți trezi cu un obiect de colecție vândut pe o sumă decentă pe eBay.
Fotografii făcute cu obiectivul Sony E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS
Leave a Reply