newton mail

Ai plăti $50 pe an pentru aplicația de Mail?

scris de

in

Aplicația de mail este probabil ultimul lucru pe care ai da banii, mai ales că Gmail e gratuit, are o aplicație de mobil ok și acoperă toate nevoile (cel puțin alea pe care știi că le ai). Așa că solicitarea a $50 pe an pare un act de nebunie, mai ales că alte aplicații îți cer banii doar o dată, adică la cumpărare. Așa că întrebarea “De ce aș da atâția bani pe o aplicație de mail?” este perfect legitimă.

Newton, aplicația de mail care până de curând era cunoscută drept CloudMagic, vine să răspundă întrebării cu un sac de funcții utile. Pentru început, Newton a luat tot ce era mai bun de la defunctul Mailbox și a rafinat pe toate planurile. Doi la mână, Newton rezolvă problema semnăturilor de mail în aplicația de mobil, datorită sincronizării pe toate clasele de dispozitive (laptop, tabletă, telefon).

Ok, funcțiile swipe-to-action nu mai sunt o noutate, chiar și aplicația nativă de mail de la Apple are ceva în genul ăsta. Însă Newton plusează cu ceea ce ei numesc Superchargers.

Snooze

Dacă ne gândim la mail-uri ca la alarme de ceas, atunci funcția Snooze e ca a doua venire a lui Iisus. Newton operează cu câțiva parametri (later, afternoon, workdays, weekends) cărora le poți asocia anumite ore. În momentul în care procesezi mail-ul, poți selecta momentul în care dorești ca mail-ul să apară din nou în inbox.

Connected Apps

De departe cel mai bun Supercharger – Newton integrează aplicațiile OneDrive, Todoist, Salesforce, Zendesk, Trello, Asana, Evernote și Pocket. Până acum am testat trimiterea mail-urilor în task-uri direct în Trello și, chiar dacă nu poți seta deadline-uri, este o jumătate de pas în direcția eficientizării.

Sender Profile

Este din nou o idee luată de la un serviciu mort, anume LinkedIn Intro. Pentru cine nu-și mai aduce aminte, LinkedIn Intro era un soi de plug-in pentru aplicația nativă de mail iOS, prin care utilizatorii puteau afla mai multe despre expeditor, dacă adresa acestuia de mail era folosită în LinkedIn.

Pe acest model, Newton trage informații din Facebook, Twitter și LinkedIn.

Read Receipts

Veșnicul “Seen” din aplicațiile de chat se dovedește a fi foarte util în Netwon, mai ales că aplicația spune și de câte ori a fost citit mail-ul și, dacă are posibilitatea, de unde a fost citit. Ar trebui să rărească semnificativ apelurile cu tema “V-am sunat să vă întreb dacă ați citit mail-ul”.

Send Later

Vreau ca mesajul meu să fie primul pe care Xulescu să-l citească după ce se trezește. Cam asta stă în spatele funcției Send Later. Nimic spectaculos, însă foarte util.

Remind if not replied

Funcție bună pentru cei care au probleme cu follow-up-ul (o situație cu care mă confrunt deseori), Remind if not replied te va trage de mânecă dacă nu vei primi răspuns de la cei cărora le scrii. Poți alege timpul în care ești notificat. Ai grijă să nu setezi funcția prea devreme. Dă-le oamenilor o șansă de a-ți răspunde.

Undo Send

Să ridice mâna sus cei care au trimis mail cu “găsiți atașat”, documentul atașat nefiind de găsit. Urmează un scurt moment de panică și încă un mail cu atașamentul. Este o funcție pe care Gmail-ul o are nativ, așa că, dacă asta e singura problemă de care te lovești când folosești mail-ul, atunci e posibil ca Netwon să nu fie o afacere bună.

newton-mail-app-ipad

Dacă ai ajuns până la rândul ăsta, probabil că te întrebi de ce au început aplicațiile de mail pe bani să se înmulțească în ultima vreme. Răspunsul stă în mai sus menționatul Mailbox, o aplicație revoluționară pentru vremea ei. A dat maselor conceptul de swipe-to-action și extrem de satisfăcătorul Inbox Zero. Avantajul și, în același timp, dezavantajul Mailbox a fost gratuitatea. Pe de o parte a adunat o bază mare de utilizatori, pe de alta a atras atenția marilor companii.

Motiv pentru care a fost cumpărat de Dropbox, și, la cât de bine s-au priceput băieții cu cutia albastră, a fost băgat repede în șanț. Așa că dezvoltatorii au fost puși în fața a două scenarii: fie revoluționează o categorie de aplicații și oferă funcțiile gratis, ca mai apoi să fie cumpărați, fie își fac un plan de vânzări brici și generează încasări constante.

La fel s-a întâmplat și cu Netwon – au început cu funcțiile Mailbox, au continuat cu Snooze, Sender Profile (plus cele de mai sus) și nu par să se oprească (pregătesc per-recipient tracking și 2-factor authentication). Aplicația este disponibilă pe iOS, mac OS, Android, iar de la începutul lui 2017 va fi și pe Windows. Așa că întrebarea logică este următoarea: merită toate acestea $50 pe an sau puțin peste $4 pe lună?

Dacă răspunsul e în continuare “nu”, până pe 29 noiembrie, Newton este disponibil la jumătate de preț, adică undeva la $2 pe lună.

 


Comments

3 responses to “Ai plăti $50 pe an pentru aplicația de Mail?”

  1. Mi se pare trasă de păr. E foarte mult mai ales că există alternative mai bune și Free. De exemplu Polymail pentru macOS și iOS.

  2. […] toamna trecută întrebam dacă are rost să plătesc pentru un serviciu de mail. Până la urmă, am prins o ofertă de […]

  3. […] ce Newton a cântat falimentul, am tot căutat un client de e-mail care să bifeze niște chestii. Primul: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.