Categories
Muzica

Pioneer o da pe fite

Cred că Pioneer habar n-au ce să mai scoată pe piață. Cu playerele profi au rezolvat-o: toți DJii care se respectă mixează pe CDJ-2000 și măcar un DJM-800. Ce le rămâne acum e piața hipsterilor care se vor DJ. Mai întâi au scos DDJ-Ergo-J, iar acum vin practic cu varianta wireless a acestuia: XDJ-Aero.

Din câte îmi dau seama singura inovație o reprezintă transferul muzicii în controller, renunțându-se astfel la “corvoada” utilizării unui cablu USB sau, dacă vă vine să credeți, a unui CD! Prima dată când am văzut asta m-aș fi așteptat la un transfer al sunetului către niște monitoare wireless, însă calitatea audio a unui cablu nu poate fi deocamdată întrecută de cea a wireless streaming.

Așadar poți să îți transferi toată muzica din telefon în controller și să-ți pregătești din timp mix-ul (probabil când te dai pe role sau cu skateboardul). Dacă DDJ-Ergo-J costa în momentul lansării $670, Pioneer XDJ-Aero costă $1400. Mă întreb ce-o fi fumat departamentul de marketing*…

*lăsând gluma la o parte am impresia că oamenii de marketing ai Pioneer știu ce fac: produsul lor este destinat hipsterilor care au bani, deci nu e exclus să-l văd la lucru pe Youtube.

foto via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.