Scurt despre Pinterest (si Horea Badau)

Articolul se numea inițial “Subiectivitatea naște tâmpenii”, dar cum vreau să fiu concis de data asta spun următoarele:

Întrucât Horea Badău nu m-a lămurit nici până acum, îmi permit să spun că dacă te iei în gură cu bloggeri cu greutate nu îți certifici competența în domeniu (unii profesori trăiesc în balonul de săpun).

Doi la mână: Pinterest n-o să omoare niciun blog tradițional. Există o anumită categorie de public căruia îi place conținutul relevant, chiar dacă e lung (1, 2 și cu siguranță mai sunt exemple). Pentru moment Pinterest e doar o joacă drăguță, fără potențial.

Faptul că prezici dispariția unor astfel de bloguri îmi dă de gândit: recunoști că publicul român va deveni cu adevărat tâmpit și (mai rău) că meseria ta de profesor la Jurnalism va fi absolut inutilă (la ce naiba vom avea nevoie de etică și deontologie dacă toată lumea se va uita la Cancan și bucile promovate de Ellunes?).

foto


Comments

9 responses to “Scurt despre Pinterest (si Horea Badau)”

  1. ţi-ai găsit şi cui să ii dai replica. el habar n-are pe ce lume e şi tu il iei cu subtilităţi.

    1. sunt naiv, poate se prinde.

  2. Dane, el are expertiza in online si SM, el a facut campanii de succes si a scris o carte.

    1. Oh shit, bine ca mi-ai zis. Sterg postul, sterg si blogul.

  3. Eu am initiat o discutie profesionala si m-as fi bucurat sa ramana asa. Nu am prezis nici moartea deontologiei, nici a profesiei de profesor, etc. Sunt speculatiile tale. Inca o data: m-as fi bucurat ca discutia sa ramana la un nivel profesional. Eu am evidentiat un trend si am tras niste concluzii. Vom vedea daca timpul imi va da dreptate sau nu. Pana atunci, te rog sa ma tii departe de proiectiile tale legate de profesori din liceu. Asa este corect. Daca esti un adept al eticii si deontologiei.
    P.S. Am raspuns comentariului tau. Cu intarziere, recunosc. Imi cer scuze pentru asta.

  4. P.S.2 Nu inteleg de ce impusti mesagerul. Eu am spus ce se va intampla, nu am spus ca sunt de acord cu fenomenul. Daca stii cum poate fi oprit, sunt numai ochi si urechi. Nici cu tabloidizarea presei nu am fost de acord: am creat un ONG cu care am luptat foarte mult impotriva acestui fenomen.

    1. Esti profesor, ar trebui sa ii convingi pe studentii de la FJSC ca inca se poate face jurnalism de calitate, fie el si pe un amarat de blog. Daca ii convingi ca presa se indreapta definitiv catre o tabloidizare accentuata, atunci scopul tau ca profesor, invatator de bune practici in presa, etica, deontologie si asa mai departe va fi redus catre minim.

  5. Eu ii invat pe studenti sa faca jurnalism de calitate si sa lupte contra tabloidizarii. De unde ai tras concluzia ca nu as face asta? ma deranjeaza faptul ca faci astfel de pesupuneri nefondate. Cel mai simplu ar fi sa ma intrebi si ti-as raspunde. Eu am plecat din presa tocmai pentru ca nu eram de acord cu tabloidizarea si cu inregimentarea politica. Am fondat o Asociatie a Consumatorilor de Media, tocmai ca sa lupt impotriva unor astfel de tare. Am redactat o Declaratie a Drepturilor Consumatorilor de Media (care continea printre altele, Dreptul la Informare Corecta, etc), am facut manifestatii de strada in fata Protv-ului impotriva Stirilor de la ora 17.00, am strans semnaturi pentru echilibrarea stirilor in jurnalele de actualitati (dominate de stiri de fapt divers), am facut campanii impotriva becalizarii, otv-izarii si irinel columbenizarii. Gasesti detalii pe vechiul meu blog http://horeabadau.wordpress.com sau pe fostul blog al asociatiei http://ascmedia.wordpress.com. La o dezbatere pe care am organizat-o cu Cristian Tudor Popescu si Monica Macovei pe tema tabloidizarii presei, presedintele de atunci al CRP-ului a spus ca singura solutie impotriva tabloidizarii este o Lege a Presei. Pe care nu o accepta, insa jurnalistii. Ce se va intampla in Social Media? Voi decideti. Este nevoie de un CNA al internetului? Nu stiu. Eu am evidentiat un trend. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu el. Si nici nu cred ca ar trebui sa fiu subiectul unor atacuri la persoana din aceasta cauza. Inca o data, am aratat ce se va intampla. Nu inseamna ca sunt de acord cu asta. Din contra, as vrea sa luptam impotriva acestei tendinte prin toate mijloacele pe care le avem la indemana.

  6. […] poveste se leagă de clasicul în viață, Horea Bădău. Credeam că n-o să mai abordez subiectul, însă modul în care domnia sa (vezi, am respect pentru profesori, nu ca nesimțitul de Auraș) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.