Știu că mă arunc grav cu această predicție, dar merită consemnat că azi s-a semnat contractul pentru lotul 5 al autostrăzii Pitești – Sibiu. Sunt dați în lucru 30 de kilometri de autostradă între Pitești și Curtea de Argeș. Contractul a fost câștigat de Astaldi.

Italienii au tot avut treabă prin România, inclusiv la metroul din Drumul Taberei. Anyway, proiectarea va dura 12 luni, iar alte 48 36 de luni vor fi rezervate construirii propriu-zise. Cu tot cu întârzieri și dacă avem noroc, Bunescu va putea merge la neamuri numai pe autostradă pe la jumătatea anului 2025.

Și știu ce ziceți acum: ce naiba să fac la Curtea de Argeș dacă eu mă duc la Sibiu? Corect. Ultima dată când am verificat, CNAIR vrea să modernizeze DN73C (Tigveni – Aldești), pentru a prelua traficul din A1. Fiind vorba de CNAIR, de la dorință la realitate e un drum de vreo două mandate, deci nu vă așteptați la minuni. Plus că Tigveni face parte din lotul 4, care conține un tunel și care este neatribuit. Detalii.

În fine, scopul acestui articol este simplu: azi, 11 mai 2020, CNAIR a atribuit lotul 5 al autostrăzii Pitești – Sibiu celor de la Astaldi. Vedem și când îl termină.