Categories
Auto

Paradoxul dorinței de autostrăzi

Autostrăzile sunt marea durere a fiecărui cetățean care stă cu fundul pe patru roți și marea promisiune a fiecărui candidat ce stă cu fundul pe bugete. Niciunul nu reușește să se atingă de ele. Unul din neputință, altul din alte varii motive.

Faptul că suntem în septembrie și că ziua începe să se micșoreze mă face să observ mai repede mașinile din jur. Pentru o comunitate de șoferi care urlă “să ni se dea”, grija pentru propria mașină cam dezamăgește.

Primul lucru care sare în ochi este lipsa luminilor. Pe față, pe lateral, pe spate, unde vreți. Știți cât costă un set de becuri la orice benzinărie? Vreo 14 lei. Zilele trecute m-am trezit că mi-a cedat un far pe faza scurtă. Am intrat în cel mai apropiat Carrefour și am cumpărat 2 becuri (pentru ambele faruri)- 12 lei. Le-am montat pe loc.

Știu că Xenoanele și LED-urile încep să fie din ce în ce mai populare. Însă majoritatea mașinilor cu probleme la lumini sunt cele care funcționează în continuare pe sistemele cu halogen. Iar atunci când nu putem să renunțăm la o șaorma mică pentru a vedea sau pentru a fi văzuți în trafic, poate că ar fi bine să o lăsăm mai moale cu cerințele de autostrăzi și alte minuni ale modernității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.