Sau de la munte la mare într-o săptămână. Pentru că asta se întâmplă când dai Padina pe litoralul românesc.

padina-festDin păcate nu am reușit să prind festivalul de la început, așa că a trebuit să mă mulțumesc doar cu zilele de sâmbătă și duminică. După un drum decent cu trenul, am așteptat aproape două ore să iau telecabina până la Babele, iar de acolo doar câteva minute până la Hotelul Peștera, nu înainte de a vizita Sfinxul.


De la Hotelul Peștera până la marea de corturi sunt vreo 20 de minute de mers pe jos. Padina Fest mi-a părut genul de eveniment în care lumea se adună pentru a scăpa de nebunia din timpul săptămânii de lucru și, dacă tot e în program, să asculte niște muzică.

Cred cu tărie că, dacă nu era nicio scenă amplasată, ci doar muzică de fundal și același cort de afterparty, lumea tot ar fi venit să se distreze. Măcar n-am mai fi asistat la strigătele enervante ale MC-ului.

Per total Padina a fost primitoare, mai ales că cei de la ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) n-au stat degeaba și au întâmpinat vizitatorii cu simulări de condus în stare de ebrietate și terapii de relaxare și (printre toate cifrele din comunicatul de presă) au oferit peste 80 de ore de consiliere. Destul de bine, având în vedere că, acolo unde există o masă mare de oameni și voie bună, multă alcool se varsă.

Ceea ce reprezintă legătura perfectă cu litoralul, pentru că este la rândul său locul perfect în care să studiezi comportamentul uman sub influența alcoolului și, probabil, a altor chestii. Un weekend, trei locuri: Constanța, Costinești și Vama Veche. Din păcate toate trei cu plajele din ce în ce mai mici.

Și nu, litoralul românesc nu merită pus în același articol cu experiența de la Padina. Dacă vreți neapărat să știți: a fost cald.

Categories: Relax

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Ioan Mihai · August 7, 2014 at 16:30

Having fun! Eh?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.