Samyang se mișcă în direcția potrivită

Published by Dan Pandrea on

Samyang 85mm f/1.4 FE

Apariția aparatelor foto mirrorless full frame a oferit o șansă brand-urilor B de a-și arăta adevărata capacitate. Sigma este unul dintre ele, iar Samyang recuperează printr-o gamă de obiective ce acoperă majoritatea nevoilor fanilor de obiective prime. Cel mai recent dintre ele este Samyang 85mm f/1.4 FE.

Prețul vehiculat pentru acesta este de aproximativ €650, adică fix cât varianta f/1.8 de la Sony. Aceeași diafragmă de f/1.4, dar cu logo-ul Sony GM costă €1650, iar varianta Sigma se oprește la €1120. Este clar că Samyang nu va concura cu Sony, ci cu Sigma, iar despre cei din urmă coreenii își exprimă foarte vizibil avantajul dimensiunilor:

Samyang afirmă că obiectivul stăpânește foarte bine aberațiile cromatice și că bokeh-ul va mulțumi fotografii de portret. Din ceea

Însă ce-mi place la gama Samyang e că au scos două obiective compacte și ieftine: 24mm f/2.8 FE și 35mm f/2.8 FE. Fiecare costă €240, ceea ce pentru un obiectiv full frame, cu autofocus este extraordinar. Nici calitatea nu e rea.

Ceea ce e perfect pentru entuziastul care vrea să treacă pe full frame, dar care dispune de un buget limitat. Versiunea de 35mm f/2.8 e pe la vreo 800 de lei pe OLX, în timp ce prima generație de full frame mirrorless de la Sony coboară până la 2200 de lei.

Trăim vremuri bune, iar Samyang e parțial responsabil de asta.

Categories: Foto

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.