Categories
Tech

O tâmpenie cu Apple CarPlay

Când am scris articolul cu primele impresii, menționam că singura problemă e legată de volumul instrucțiunilor în timpul navigării cu Waze. Ulterior, am văzut că și în aplicația nativă, Maps, face același lucru, așa că am călărit un pic forumurile, în căutarea unui răspuns.

Și l-am găsit. Aparent, Apple nu tratează sursele audio cu același control de volum. Mă așteptam ca, atunci când reglez volumul unui podcast, și cel al navigării să se schimbe la aceeași valoare. Dar nu. Dintr-un motiv care îmi scapă, utilizatorii pot schimba separat volumul instrucțiunilor audio. Partea și mai proastă e că acest lucru se poate întâmpla numai când asistentul vocal este activ. La un “Turn left”, timpul de reacție e cam mic, așa că așteptați o comandă mai lungă (“In 800 meters…”, “At the roundabout…”) ca să aduceți volumul acolo unde îl doriți.

Altfel, CarPlay în iOS 13 Beta e drăguțel. Fonturile și grafica sunt mai plăcute, playerul de muzică arată mai bine, iar Dashboard view are potențial. Aștept ca în toamnă și Waze să devină compatibil cu modul Dashboard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.