O idee pentru producătorii de bere de la noi

Merg zilnic cu tramvaiul 36. Ieri, în timp ce mă întorceam de la birou, mă lovește de picior o sticlă goală de bere. Probabil că ați mai văzut și prin autobuz. Se rostogolește de colo colo, în funcție de mișcare. Am luat-o și am aruncat-o la primul coș, după ce am coborât.

Nu despre civism este vorba aici, că e clar că cei câțiva care citiți rândurile astea știți că nu e voie să consumați alcool în spațiul public. Deci slabe șanse ca voi să aruncați cu sticle, cutii și pet-uri de bere prin autobuz sau tramvai.

În mână am avut o cutie de Timișoreana. Zilele trecute am văzut vreo două sticle de Sommersby, semn că cidrul a intrat deja în meniul alcoolicilor. Altădată am dat și de pet-uri.

Pentru că RATB-ul alege să pună în circulație tramvaie pline de jeg și pentru că Poliția fie n-are chef să patruleze să dea amenzi, fie n-are suficienți agenți care să facă treaba asta, mă gândeam că soluția ar putea veni de la producătorii de la bere de la noi. Așa cum pe țigări mesajele antifumat ocupă aproape tot ambalajul, și pe sticle, cutii și pet-uri să fie un mesaj care să încurajeze aruncarea ambalajului la un coș de gunoi.

N-o să rezolve problema jegului din RATB-uri sau de pe străzi, dar dacă reușesc să convingă măcar 5 oameni, tot e bine.

Photo by Elevate on Unsplash


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.