Zilele trecute am văzut oameni care se plângeau că RDS îi obligă să folosească dispozitive cu conexiune 3G pentru a beneficia în continuare de serviciile rețelei. Dincolo de faptul că, pentru oamenii ce se bazează exclusiv pe telefoane ieftine cu multe minute, investiția într-un nou telefon, fie el și de 300 de lei, reprezintă o investiție ce necesită niște calcule pe hârtie în economia bugetului lunar.

Totuși problema nu se rezumă aici, ci la opinia generală că, odată încheiat parteneriatul cu Vodafone, acoperirea 3G a DigiMobil va naște migrări masive de la cei trei mari operatori. O categorie a acestor utilizatori este reprezentată de către studenți și pentru ei am un scenariu pe care l-am trăit de nenumărate ori.

În facultate obișnuiam să ma duc des acasă (Buzău) folosindu-mă de extraordinar de rapizii de la CFR. Pe parcursul celor 128 de km sunt zone în care 3G-ul celor de la Vodafone nu bate: că e pădure, că e o antenă prea departe și probabil alte cauze mult mai tehnice pe care eu nu le stăpânesc.

În aceste cazuri utilizatorii Vodafone trec automat pe 2G și pe niște viteze de internet ce reușesc totuși să îmi încarce feed-ul de Twitter, lucru pe care rețeaua DigiMobil nu îl va putea oferi.

Drept urmare DigiMobil e bun când ai releul lângă tine, dar dacă te prinde cheful să ieși din oraș și să umbli de nebun pe dealuri, ia-ți totuși un Dual-SIM cu tine.

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 Comments

martinica · July 16, 2014 at 21:31

nu stiu daca e activ, dar Digi a promis roaming prin vodafone inclusiv pentru 3g nu numai pentru voce.

Yamasha · July 19, 2014 at 07:56

Momentan roamingul de date este doar o gluma buna! Cand merge, cand nu merge!

Doar 100 MB/lună trafic în roamingul național între Digi Mobil și Vodafone? » nwradu blog · July 17, 2014 at 08:40

[…] De asemenea, rămâne de testat dacă roamingul național funcționează și pe rețele 2G, adică acolo unde Vodafone nu are acoperire 3G. Am văzut două articole care se îndoiesc de asta (1, 2) […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.