Am o idee de milioane pentru încălțămintea de alergat

Că tot a venit vara și temperaturile cresc simțitor, mi-am adus aminte de o întâmplare de pe vremea când alergam prin Tineretului pe la miezul nopții. Era singurul mod în care puteam evita căldura și aglomerația. Din păcate, parcul Tineretului nu era extraordinar de luminat, pe anumite porțiuni fiind nevoie să mă bazez fie pe lumina Lunii, fie pe cea cauzată de poluare.

N-ar fi fost o problemă chiar așa de mare dacă, într-o noapte, era să fiu trântit de doi bicicliști fără niciun fel de lumini. Noroc că aveam pe braț telefonul, iar aplicația care înregistra timpul parcurs a ținut ecranul aprins.

Cum rezolvăm problema? Primul gând care îmi vine în minte ar fi să bat la poarta primăriei să înlocuiască niște amărâte de becuri. Dar, cum asta știm că va dura cel puțin o eternitate, soluția trebuie să fie la alergători. În cazul în care alergați noaptea cu telefonul în mână sau băgat în buzunar, soluția e la încălțăminte. Șireturile fosforescente sunt o variantă, mai ales că sunt foarte ieftine. A doua ar fi dezvoltarea unui lichid fosforescent care, odată aplicat pe încălțăminte, să nu atace materialele textile.

Până mă hotărăsc dacă ideea asta merită investigată și, ulterior, pusă pe Kickstarter, vedeți că Nike livrează oficial în România și permite customizarea a peste 200 de modele, inclusiv cele pentru alergat, fotbal și baschet.

NIKEiD_Hagi_landscape


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.