Numark DJ2GO – simplu si usor

După cum o spune și titlul, descrierea cea mai bună pentru Numark DJ2GO se rezumă la cele două cuvinte. Să o luăm metodic.

Aspect

Controller-ul e mic, foarte mic, încape lângă palmrestul laptop-ului meu de 12″, iar ca să vă faceți o idee, este lung cânt un caiet (vreo 30cm), lat de vreo 8 și mai subțire decât vechiul meu Nokia N73 (până în 2cm). Din păcate cântar nu am, dar nu o să vă rupă spatele dacă îl aruncați într-un rucsac și îl cărați alături de laptop. Curios este faptul că, în afară de grosime, are aceleași mărimi cu un alt controller entry level, AKAI LPD8 (în imaginea de mai jos), însă rolul celor două este fundamental diferit.

Materialele folosite sunt plasticul (carcasă, knob-uri, slidere, jog wheels) și cauciucul (butoane), calitatea lor nefiind ceva ce ar stârni valuri de admirație. La capitolul design mă enervează un singur lucru: acele perforații ce mimează existența unor boxe, deși DJ2Go nu are interfață audio. Singurul port pe care îl veți găsi este mini USB. În schimb butoanele luminate cu verde și portocaliu dau un efect plăcut (dacă nu ești epileptic, firește) și mai animă lucrurile.

Funcționalitate

Capitolul actual poate fi împărțit în butoanele de selecție a piesei și cele folosite pentru mixare. Îmi place modul în care au fost așezate într-un spațiu așa de mic! Butoanele de selecție necesită 10 minute de utilizare până să te obișnuiești cu folosirea lor fără a te mai uita la ele. Knob-ul central se mișcă bine, la fel și tastele de încărcare a pieselor pe deck-urile A și B.

Însă cele mai des folosite vor fi controlurile pentru mixare. Deși dau senzația că nu deții controlul suprem al mix-ului, la puținii bani pe care îi vei da pentru DJ2GO chiar nu îți va păsa. Jog wheel-urile sunt puțin inexacte, butoanele Play/Pause și Cue necesită puțin timp de acomodare, iar cele trei slide-uri pot genera confuzie, întrucât nu au aceeași rezistență (cele de tempo față de cel central). Cele 4 knob-uri sunt foarte ușor de înțeles: 2 pentru volumul deck-urilor, 1 pentru volumul general și ultimul pentru monitorizare în căști.

Ultimul lucru demn de menționat la capitolul funcționalitate este portul USB. Acesta se ocupă atât de conectarea controller-ului la calculator, dar și de alimentarea cu energie necesară. Drept urmare Numark DJ2GO își ia rolul de controller ultraportabil în serios.

Tiesto mode

DJ2GO oferă programul Virtual DJ Lite, cu posibilitatea de a încerca versiunea PRO timp de 20 zile absolut gratuit. Versiunea Lite mimează foarte bine dispunerea reală a butoanelor și knob-urilor și sincer nu am avut nevoie de mai mult. Versiunea PRO e pentru cei ce dispun de ceva mai complex, primele lucruri ce-mi vin în minte fiind un equalizer, cue points și un jog wheel mai complex.

Pot descrie cel mai bine DJ2GO ca fiind un mic accesoriu care sa te ajute în creionarea unui mix. N-o să ridici săli în picioare și nici măcar prietenii de pe canapeaua din sufragerie. Cuvântul “jucărie” se aplică foarte bine, dar pentru cei ce vor să se obișnuiască cu pasiunea de a mixa (mai ales că există butonul Sync), Numark DJ2GO este o alegere bună și ieftină.

Cu ocazia asta am luat praful de pe contul de Soundcloud și am făcut o trecere:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/36353565″ params=”auto_play=false&show_artwork=true&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

*cele două piese sunt: Ferry Corsten – “Feel It” și Andy Duguid – “My Number”.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.