Nu deranjati!

Aud din ce in ce mai des ca social media ne rapeste din ce in ce mai multe ore si suntem fara scapare. Intr-un fel ca in melodia “Concentrati in metropole”, semnata de Parazitii. Nu ne mai vedem la fata, dar cu siguranta ne vedem pe fata virtuala, Facebook. Diavolul isi freaca palmele, 666 peste tot, sa ne caim, sa punem bani la Catedrala Saracirii Neamului, chestii de-astea…

De fapt nu. Weekendul este in continuare al omului offline. Atunci vad mai putina interactiune pe Facebook, mai putine articole pe blog si mai putine ciripituri. Ce-or face oamenii astia? Cum e posibil sa nu se dea pe net din fata calculatorului? Nici macar pe smartphone? “Dubios”, cum ar spune cei care merg des in Control. Chiar nu e.

Cred ca in timpul saptamanii ne dedulcim cu social media ca sa mai grabim alea 8-9 ore (poate mai mult in cazul unora) de la birou. Mai un tweet, mai un like, mai un grumpy cat, ca asa se face azi. Continuam sa socializam desi suntem incuiati in birouri pana la ora 6, iar asta cred ca mai elibereaza lumea de stresul de la munca. Cei de la TimeOP facusera la un moment dat o cercetare prin dare aflasera ca e bine ca oamenii sa aiba parte de putina interactiune virtuala la locul de munca, insa daca se depaseste pragul de 10%, atunci productivitatea scade.

Drept urmare pot spune ca pisicile de pe net tin PIBul Romaniei in picioare. Insa cand vine weekendul e timpul sa vedem niste pisici reale, sa comentam direct in fata prietenilor si sa ne simtim bine. Social media poate sa astepte, ma ocup luni de ea. Nu deranjati!

1 Comment

  1. Pai in weekend pitipoancele merg sa se futa cu cei agatati pe facebook. Da, e o maladie, desi tu n-o ntelegi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.