Hai că PSD-ul și PNL-ul au început cu ad-urile pe YouTube. Toate clișeele la nivel vizual și lingvistic s-au adunat acolo. Între timp, am făcut Valea Oltului dus-întors în weekend. La dus, am ajuns cu 45 de minute mai târziu decât mi-a estimat Waze-ul. DN7 blocat înainte de Râmnicu Vâlcea, de a trebuit să ies prin niște sate care n-au mai văzut asfalt de ceva timp. La întoarcere a fost mai ok, că am plecat de dimineață și n-am dat decât de un adormit de Maramureș, după care stăteau și tirurile.

Și asta e marea problemă a drumului între Pitești și Sibiu: tirurile. E vorba de multă marfă care se târâie până la următoarea autostradă. Până când vom vedea așa ceva pe Valea Oltului vor trece atât de mulți ani, încât nu cred că o mai apuc. Orice ar spune actuala guvernare despre planuri și perioade de inaugurări reprezintă nimicuri (că tot e la modă termenul).

Se știa din 2011 că e nevoie de tunel între Holdea și Margina, pe traseul aceleiași autostrăzi A1. La 8 ani după, respectiva bucată va rămâne singura nerezolvată pe întreaga distanță dintre Sibiu și Nădlac. Vorbim de 9 kilometri de autostradă, dintre care vreo 3 reprezentând tuneluri. Nici măcar acum nu avem un constructor desemnat (nici licitația nu e în curs, de fapt, deci proiectul e blocat).

Autostrada Pitești – Sibiu va avea 9 tuneluri și 51 de zone de instabilitate. Numărul mare de provocări ma face să cred la modul cel mai serios că n-o să apuc perioada în care voi ajunge la Sibiu în jumătate de timp.