Categories
Cotidiene

Noul Top Gear

Noul format Top Gear a emis duminică și a avut cea mai mică audiență din ultimii 10 ani. Printre motive?

Noi prezentatori

Era normal să se întâmple asta. Oricât de imbecil a fost Clarkson, oamenii îl iubeau pentru că punea suflet în materialele pe care le făcea. Prezentatorii noi au multe de arătat până sa ajungă aproape de nivelul lui Jezza.

Segmente modificate

Dintr-un motiv care îmi scapă, noul Top Gear e o emisiune în care publicul participă activ. În vechiul format s-a întâmplat de foarte puține ori asta și sper ca noua ediție să păstreze tradiția și să nu vireze în aplauze exagerat de regizate.

Circuitul dedicat invitaților a fost modificat, iar mașina a trecut de la a fi reasonably priced la o versiune Mini aproape pregătită de raliu. De asemenea, secțiunea de știri n-a fost prezentă în primul episod.

Lipsa lipiciului prezentatorilor

Când e în afara mașinii, Matt LeBlanc dă impresia că a fost forțat să prezinte segmentele din studio, în timp ce Evans încearcă prea mult să umple bocancii lui Clarkson. Atât de mult încât uită să pună suflet în prezentarea mașinilor.

Pe măsură ce episoadele înaintează, e de văzut dacă publicul se poate identifica cu prezentatorii. Cu cei vechi era simplu: niște băieți care stau la bere și discută pe șleau despre mașini. Evans pare prea bine crescut pentru a face acest lucru. Plus că încă nu există chimie între prezentatori.

Cei trei sunt în continuare în business

Clarkson, Hammond și May au trecut în curtea Amazon și vor prezenta noua emisiune, The Grand Tour, începând din toamnă. În spatele emisiunii se află ideea de a face fiecare episod în altă țară. Chiar dacă Amazon Prime nu e la fel de popular precum BBC, sunt sigur că emisiunea va fi urmărită în forme mai mult sau mai puțin legale de foarte multă lume.

Așa că va exista mereu un termen de comparație între cele două emisiuni. Cu toate astea, sper ca noul Top Gear să devină din ce în ce mai bun. E păcat ca brand-ul să se oprească odată cu plecarea celor trei.

PS: Sezoanele 13-22 se află pe Netflix. Episodul 1 din sezonul 14 e cel filmat în România.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.