Dintre toate produsele anunțate aseară, noul iPad mini pare a fi cel mai atractiv. Înainte să detaliez, trec repede prin toate celelalte produse.

iPad – cea mai ieftină tabletă făcută de Apple. A primit procesorul A13 Bionic, stocare începând de la 64 GB, dublu față de anul trecut. Va costa $329 sau aproximativ 2000 de lei. Disponibil din 24 septembrie la americani.

Apple Watch 7 – ecran mai mare și mai rezistent. Aceleași funcții și același procesor ca pe generația anterioară. Are și niște watch faces în plus. N-avem dată de lansare. De la $399.

iPhone 13 – Procesor nou A15 Bionic, decupaj mai mic al ecranului, luminozitate mai bună, camere cu senzori mai mari. Bateria ține cu până la 2.5 ore mai mult, în funcție de modelul ales. Deci iPhone 13 mini devine și mai atractiv. De la $699 pentru modelul mini, cu 128 GB. Din 24 septembrie la americani.

iPhone 13 Pro – aceleași funcții ca mai sus, primește niște camere foto mai bune. Sunt curios dacă Apple va permite vreodată fotografierea RAW la expuneri mai mari de o secundă. Poate că vor reuși generația asta. Pe video au pus și filmarea în formatul ProRes, însă numai pentru modelele cu cel puțin 256 GB.

Au adăugat și funcția de Focus Racking (numită Cinematic Mode, disponibilă și pe iPhone 13) care, la prima vedere, e așa și așa. De la $999, începând tot din 24 septembrie, tot la americani.

iPad mini

E compact, frumos de tot și vine cu un ecran mai mare, de 8.3″, păstrând dimensiunile generației anterioare. A devenit compatibil cu a doua generație de Apple Pencil și acum se încarcă prin USB-C.

Primește același procesor de pe noile iPhone 13, deci se va mișca foarte bine. Pierde însă jack-ul audio. Asta îi va încurca un pic pe cei care folosesc iPad-ul pentru a mixa melodii.

Cel mai bun mod de a privi noul iPad mini este ca un iPad Air mini. Cu un preț de pornire de $499, este cu $100 mai ieftin decât un iPad Air și face aceleași lucruri. Ba chiar vine și cu Center Stage, o funcție a camerei frontale ultra-wide care te menține în cadru în timpul unui apel video sau a unui stream. În acest moment, iPad Air este singura tabletă Apple care nu are funcția asta (da, chiar și iPad-ul ieftin are Center Stage).

Pentru că toate celelalte produse sunt mai mult versiuni “S” ale generației anterioare, iPad mini este cam singurul care pare a fi ce trebuie. Aștept să-l văd și la noi în magazine.