Categories
Tech

Nokia folosește fotografii stock pentru a promova viitorul 9 Pureview

Credeam că Nokia a renunțat la prostiile astea, mai ales de când au fost prinși că filmau cu DSLR-uri și dădeau clipurile drept filmate cu telefoanele lor. Se pare că nu.

Pe net a scăpat clipul video de prezentare a viitorului Nokia 9 Pureview, un telefon cu 5 camere. Evident că exemplele arătate sunt impresionante, că doar de-aia se numește Pureview. Numai că cel puțin una dintre fotografiile prezentate în clip nu este făcută cu Nokia. Secunda 19:

Ce vedeți acolo e muntele Kirkjufell, o destinație populară din Islanda. L-am văzut de atâtea ori pe Instagram, încât prima reacție a fost că cineva a mai postat fotografia asta. După o căutare de două minute:

Photo by Kamil Kalbarczyk on Unsplash

Pentru cei interesați, fotografia este făcută cu un Sony a6300, la 10mm, cel mai probabil cu obiectivul 10-18mm f4.

Nokia nu a furat poza, întrucât Unsplash permite descărcarea gratuită a tuturor fotografiilor. Nici măcar menționarea sursei / autorului nu este obligatorie, așa că Nokia și-a făcut clipul de promovare pe un buget mai mic decât dacă ar fi trimis niște fotografi pe acolo cu un prototip.

Rămâne de văzut dacă vestea că au folosit fotografii stock îi va costa mai puțin decât economia angajării unui fotograf profesionist.

PS: Poate au timp să editeze clipul, înainte ca produsul să fie anunțat.

via

One reply on “Nokia folosește fotografii stock pentru a promova viitorul 9 Pureview”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.