nokia 8 colors

Nokia 8 e complicația de care finlandezii au nevoie

scris de

in

Aseară, între discuțiile despre Game of Thrones și Supercupa Spaniei, Nokia a anunțat vârful de gamă. Se numește Nokia 8, rulează Android și vine cu câteva elemente distincte față de competiție. Deși a stârnit ceva interes, Nokia 8 este o complicație de care finlandezii aveau nevoie.

Până acum, noul Nokia (deținut de HMD Global) a mers pe calea nostalgiei și a modelelor decente ca preț. Pe de o parte Nokia 3310, pe de alta modelele 3, 5 și 6. Toate bune pentru segmentele mid, low și feature. Nokia 8 vine să completeze nevoia unui flagship, iar asta naște ceva probleme.

Pentru început, sunt extrem de mulți jucători pe piață, iar vârfurile de gamă se întind pe o plajă generoasă de prețuri. Nokia pune pe masă colaborarea cu Zeiss (despre care am scris aici), niște microfoane bune, câteva chichițe software și promisiunea că utilizatorii vor primi actualizări Android. Cu un preț de €600, rămâne de văzut dacă Nokia poate convinge fanii să se întoarcă. Până acum au dat-o în bară de două ori.

Prima dată a fost în 2008, când au decis să meargă în continuare pe Symbian și au complicat inutil gama de produse. Doi ani mai târziu s-a materializat a doua greșeală, cu lansarea Nokia 800. Windows Phone n-ar fi fost o idee rea, dacă Microsoft n-ar fi castrat autoritatea finlandezilor. Câțiva ani mai târziu, platforma mobilă Windows e ținută pe aparate, iar foarte curând acestea vor fi scoase din priză.

Așa că Nokia 8 este alinierea pe care finlandezii trebuiau să o facă încă din 2008. După 9 ani, vom vedea dacă Nokia 8 este suficient pentru ca finlandezii să revină în top.


Comments

3 responses to “Nokia 8 e complicația de care finlandezii au nevoie”

  1. Suficient nu e. Trebuie sa se mentina prin lansari in fiecare an, cu game noi, competitive cu Samsung, Apple, Xiaomi etc.

    1. Cred că au nevoie de operatori ca de aer. Pe de altă parte, pot face niște oferte foarte bune cu accesoriile preluate de la Withings. Foarte curând o să văd cum se împacă un ceas Withings cu un Nokia 3.

      1. Aproape regret ca m-am grabit cu achizita Xiaomi-ului. Mai strangeam din buci 2 luni si-mi luam Nokia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.