Noile Mac-uri cu procesoare Apple au câteva necunoscute

Published by Dan Pandrea on

Toată prezentarea de 45 de minute s-a învârtit în jurul noului procesor Apple. Denumit “M1”, acesta promite performanțe mult mai bune decât ce oferă Intel în prezent. Cei care vor să cumpere noile produse ar trebui să se aștepte la o viteză de 3 ori mai mare. Pe partea grafică, performanța crește de aproximativ 5 ori.

Deși acestea sunt doar cifre pe hârtie (digitală), procesoarele de pe iPhone și iPad stau mărturie faptului că Apple știe să construiască un dispozitiv care să meargă bine, dar să și consume puțin. De aceea, noile MacBook Air și MacBook Pro se laudă cu baterii ce țin între 18 și 20 de ore la fiecare încărcare. Asta este enorm!

Noile produse au un mare obstacol de trecut. Compatibilitatea este principala grijă a comunității de utilizatori. Deși Apple a integrat funcții care să rezolve problemele care pot să apară, incertitudinea planează. Nici macOS Big Sur, un sistem ce aduce multe schimbări, nu calmează teama de instabilitate.

Macbook Air, MacBook Pro, Mac mini

Mai mult, cea mai mare curiozitate a mea ține de performanța RAM-ului. Fiecare dintre cele trei produse nou anunțate pornește cu câte 8 GB RAM. Scriu de pe un laptop cu configurația asta și pot spune că există momente în care mi-aș dori să folosesc vechiul MacBook Pro, în care am 16 GB. Ca utilizator de Adobe Lightroom, Photoshop și ceva DaVinci Resolve, noile Mac-uri încă nu îmi inspiră multă încredere. Din fericire, toate trei modelele vor fi disponibile începând cu 17 noiembrie, deci vom vedea teste curând.

Nu în ultimul rând, prețurile au rămas la fel pentru laptopuri. Mac mini este cu $100 mai ieftin. În acest moment, cel mai ieftin desktop Apple costă 4300 de lei. Așadar, așteptați-vă ca noul mini să fie sub 4000 de lei. De ce contează asta? Pentru că va fi de aproape două ori mai ieftin decât un MacBook Pro, iar performanța va fi aceeași.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.