Noile Dacii au transmisie CVT opțională

Published by Dan Pandrea on

După ce am văzut pozele la început de lună, în dimineața asta am aflat mai multe despre noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway. Aruncând o privire peste specificații, am văzut că motorizarea de 0.9 litri poate fi însoțită de o transmisie de tip CVT. Asta e bine din două motive.

Primul ține de prezența unei cutii automate “pe bune” în gama constructorului. Nu știu pe nimeni care să fi fost dat pe spate de versiunea robotizată de pe generația anterioară. Al doilea are legătură cu rularea în afara orașului. Daciile nu excelează la antifonare, una dintre cele mai mari surse de zgomot fiind motorul. CVT-ul ține turațiile jos în timpul accelerării, deci face călătoria un pic mai relaxantă. Sunt curios totuși la ce turație stă la viteză de autostradă.

Alte chestii smart? Port-ul USB pe bord o să fie iubit de taximetriști. Chestii cu adevărat surprinzătoare? Wireless CarPlay și Android Auto.

Categories: Auto

1 Comment

Nasul fin al românilor | Dan Pandrea · October 1, 2020 at 07:39

[…] tot uitat pe diferitele materiale publicate cu ocazia noilor Dacii și am constatat pentru a “n”-a oară că românii au un nas foarte fin. “Ce […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.