Ce am nimerit din evenimentul Apple din 7 septembrie

scris de

in

În urmă cu câteva zile scriam despre așteptările pe care le am de la Apple cu privire la evenimentul care tocmai s-a încheiat. Le-am nimerit destul de bine.

Cameră cu capabilități RAW

Da. Au recurs la clasicul .dng, au adăugat stabilizare optică, au zis că au mărit pixelii, deci au mărit și dimensiunea senzorului. Au pus două camere pe 7Plus, cu focale de 28mm și 56mm, deci un zoom optic 2x.

Huawei nu s-a descurcat prea bine cu profunzimea de câmp generată din software, așa că aștept să văd review-urile foto pentru cele două camere ale iPhone 7Plus și apoi vorbim.

Stocare de bază de 32GB

Da. Era absolut logic, însă nu mă așteptam să mărească stocarea și pentru modelele 6S și 6S Plus. Astea două se vor vinde foarte bine la prelungire de abonament.

Jack audio lipsă

Da. Iarăși ceva foarte ușor de prevăzut, având în vedere zvonurile. Mă bucur că au recurs la soluția pe fir, prin port lightning. Un plus pentru decizia de a include un adaptor în cutie, chiar dacă Steve Jobs would have never done that.

Perechea de căști wireless arată bine pe hârtie, mai ales că wireless-ul Bluetooth nu este foarte stabil, chiar dacă distanța de la telefon la căști e de numai un metru. La fel precum camera dublă, rămâne de văzut primele review-uri, apoi discutăm.

iOS 10 Golden Master și dată certă de lansare

Nimerit pe jumătate, pentru că, cel puțin la ora scrierii articolului, nu există un Golden Master. Însă avem data oficială de lansare pentru iOS 10: 13 septembrie.

Noi iPad-uri

N-a fost să fie. De fapt au fost ceva upgrade-uri făcute tăcut pentru gama non-pro. Probabil la evenimentul din octombrie. În schimb, avem parte de o nouă generație Apple Watch, iar știrea cea mai importantă e că prima generație primește un procesor dual-core și o reducere de preț. De la $269.

Progres minim pentru Maps și Apple Pay

Da. Japonia a fost în centrul atenției. Restul planetei folosește în continuare Google Maps, Waze și, cel puțin în România, MobilPay. Și Apple a anunțat acum câteva zile că a mai adăugat vreo 20 de bănci în programul Apple Pay. Yay…

Dată de lansare pentru macOS Sierra

Nici aici n-a fost să fie, însă Apple a afișat pe data de 20 septembrie pentru lansarea macOS Sierra. Următoarea versiune aduce Siri, universal clipboard, unlock prin iPhone și Apple Watch și o mai bună gestionare a stocării. 

Ce s-a mai anunțat

Programe educaționale, Pokemon GO pe Apple Watch, Mario pe iOS, noi căști Beats și cam atât. A cântat Sia. 

Ce aveți de gând să vă luați?

foto via


Comments

3 responses to “Ce am nimerit din evenimentul Apple din 7 septembrie”

  1. Pentru mine, cea mai importanta stire e… iPhone 7… negru! Am fost pedepsit atatia ani cu gri si auriu iar acum pot sa ma intorc la prima dragoste 🙂

    1. Pe negru îmi face și mie cu ochiul, mai ales că am tot luat în varianta Space Grey.

  2. Theodor Dinu Avatar
    Theodor Dinu

    Ce am de gand sa-mi iau? HTC 10 sau LG G5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.