Ce poate să scrie un începător despre Nikon D3300? Cunoștințele minime de fotografie pot îndepărta cunoscătorii de pe această pagină, însă chiar începătorii ar putea aprecia următoarele rânduri.
Vinerea trecută am ieșit un pic la plimbare cu aparatul, l-am întors pe toate fețele și următoarele lucruri au ieșit în evidență:
Body foarte ușor
La prima atingere am avut impresia că la interior nu se află nimic. Body-ul e foarte compact, dar cu un grip cu care m-am obișnuit foarte ușor. E drept că bateria mai adaugă ceva greutate, dar nu ai cum să te plângi de gramele în plus…
18-55 nou
… pentru că obiectivul ce însoțește body-ul, un 18-55mm VRII, a intrat de asemenea la apă. În timpul utilizării este la fel de mare precum vechiul obiectiv de kit, însă depozitarea acestuia este și mai ușoară datorită unui mecanism care îl face mai compact. Pentru ca trepiedul tău să nu fie singurul obiect cu proprietăți retractabile.
Modurile ghid și efecte
Pentru începători acestea sunt cele două moduri care ar trebui să fie abordate de prima dată. Ghidul pentru că vrei să înveți ce fac toate setările și efectele pentru că nu strică să te distrezi din când în când. Vineri n-am avut timp decât de o panoramă, iar Nikon D3300 leagă foarte bine cadrele între ele.
Până la urmă poți să experimentezi după ce înveți cât de cât funcțiile aparatului, să ieși prin oraș și să cauți cadre:
Tehnice
Site-urile de specialitate vorbesc despre senzorul de 24.2 megapixeli, de eliminarea filtrului low-pass, de înregistrarea video Full HD la 60fps (ceea ce ma interesează), viteză de declanșare de până la 5fps, procesorul EXPEED 4 și ISO maxim de 12800 25600.
Pe lângă toate astea eu vreau să experimentez și mai mult cu un Nikon D3300 (am convingerea ca va fi primul meu DSLR) și să pun vechiul obiectiv Helios pe el și să văd cum arată orașul printr-o lentilă veche de mai bine de 25 de ani. Pentru că așa arată o poză făcută cu un Nikon, prin obiectivul Helios:
Leave a Reply