Nike renunță la brățările inteligente

scris de

in

nike fuelband

Acum câteva zile a ieșit știrea că Nike a dat afară majoritatea echipei care se ocupă de brățările inteligente. Deși lumea se scarpină în cap a nedumerire, Nike a făcut o mutare foarte bună.

Nu e nevoie de hardware

Nike avea deja o aplicație foarte bună pentru iOS și Android, anume Nike+ Running, aplicație pe care o folosesc regulat. Personal nu simt nevoia unui alt dispozitiv ca să măsoare aceleași lucruri pe care un telefon le face foarte bine: timpul și distanța.

Printre rândurile marii știri de acum câteva zile, puteați vedea că Nike decide să urmeze calea îmbunătățirii propriilor aplicații, pentru că…

Hardware-ul există deja

Toți marii producători de telefoane lansează anul acesta câte un smartwatch. Samsung e la a doua generație, ba chiar își diversifică gama cu o brățară inteligentă, Sony e și el acolo, Motorola a anunțat că din vară lansează ceva frumos, iar zvonuri despre ceasul Apple apar în fiecare săptămână.

Există competiție și pe aplicațiile de fitness

Nike a trebuit să aleagă între a juca pe mai multe fronturi și să piardă tot războiul sau să se concentreze pe lucrurile la care se pricepe. Adică mișcare. Problema e că nu doar Nike face aplicații de fitness: Runkeeper, Runtastic, Endomondo, Puma, Adidas și alții se bat pe felia de fitness cu funcționalități care să convingă.

Din câte văd Nike este în spatele celor de la Runkeeper și Runtastic (aplicații cu care am mai interacționat), iar asta nu poate fi bine, oricât de colorate ar fi brățările pe care le fac.

FuelBand: scump și inutil

Nike+ FuelBand începe de la 719 lei și este absolut inutil dacă îl pui în fața unor aplicații gratuite din magazinele de aplicații. Așadar Nike are în portofoliu un produs care nu are cum să existe într-o piață în care smartphone-urile preiau atât de multe funcții. Noroc că Nike își mai aduce aminte din când în când să asculte de oameni care știu cu ce se mănâncă un business:


Comments

One response to “Nike renunță la brățările inteligente”

  1. […] 12. Nike renunţă la Fuel Band. Cea mai frumoasă brăţară, pe care nimeni nu şi-o cumpăra. Dar s-ar putea să facă un lucru frumos cu Apple. Nu ştiam că Tim Cook este în consiliul de administraţie Nike. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.