Night Shift pe Mac nu e pentru toată lumea

scris de

in

Apple a introdus recent funcția Night Shift pe sistemul de operare macOS Sierra. Night Shift e de ceva timp pe iOS și virează culoarea ecranului către portocaliu, în funcție de momentul zilei.

Dacă nu poți renunța la telefon atunci când te bagi în pat, măcar să adormi mai repede după ce, în final, îl lași pe noptieră. Avantajele luminii portocalii au fost dezbătute în ultimul timp, cert este că Apple n-ar fi dat afară din App Store pe dezvoltatorii aplicației f.lux dacă n-ar fi fost ceva important la mijloc.

Cum activezi Night Shift

Găsești opțiunea foarte ușor în System Preferences – Display. Vei vedea că a apărut un al treilea tab, numit Night Shift. Opțiunile nu sunt la fel de multe precum în aplicația f.lux, dar așa Apple se asigură că utilizatorii nu-și prind urechile în setări.

night shift settings

Am zis că e mai bine să ascult de ceasul biologic și să las sistemul să modifice temperatura imaginilor pe care le văd în funcție de răsăritul și apusul soarelor. Ce nu am putut face este să țin intensitatea portocaliului la jumătate.

La fel ca pe smartphone, Night Shift-ul mă ajută cu doar un sfert de portocaliu și cred că mi-am dat seama de ce. În ultimii ani, am lucrat foarte mult cu Adobe Photoshop și  Lightroom și, cel mai probabil, așteptările mele se rezumă la culori mai reci decât ce vrea Apple să văd seara și noaptea.

De aceea, cred că Night Shift nu este pentru toată lumea, mai ales pentru cei care își câștigă existența din prelucrări foto și video. Pe de altă parte, cei care se pierd în articole și clipuri pe Youtube vor iubi maxim noua funcție.


Apple a lansat noi versiuni de OS și pentru iOS și tvOS, schimbările fiind minore. În luna iunie va găzdui WWDC, unde vom vedea primele demonstrații ale sistemelor de operare ce vor fi lansate în toamnă.

foto via


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.