New Macbooks

Ca si cum nu ar fi de ajuns ca trebuie sa ma pregatesc de despartirea de un prieten, Apple a lansat azi, pe langa o suita intreaga de aplicatii, si doua modele de laptop-uri. Pe unul dintre ele il cunoastem deja de aproape 3 ani: Macbook Air – 13.3 inch, subtire, ultraportabil. Si cum Apple vrea sa se depaseasca pe sine, astazi vedem ca iese la suprafata cel mai mic Macbook din gama actuala: un model de 11.6 inch, fratele mai mic al lui Macbook Air.

Cel care ma intereseaza este ultimul, cel mic. Desi arata bine si are cateva trasaturi impresionante: unibody, memorie flash, rezolutie buna si inghesuirea mai multor porturi, sunt cateva detalii ce nu-mi plac, cel mai important fiind procesorul. Stiu: sunt mofturos. Cel mai important lucru este ca pretul sau de pornire va fi de 999$, acest lucru dand nastere unui fenomen destul de interesant: Apple are acum in magazinul online doua notebook-uri in valoare de 999$. Probabil va veti intreba cine va cumpara ce. Simplu! Macbook-ul alb, din plastic va fi cumparat in continuare de studenti si de oameni care vor cea mai buna configurare pentru un Mac la cel mai mic pret, iar pe varul Air 11.6 il vor cumpara toti hipsterii si micii geeks.

Cu toate ca Air 11.6 nu ma impresioneaza foarte mult, sunt convins ca se va vinde in prostie (am avut indoieli si despre iPad si uite ca nu mi-a iesit). Important insa este viitorul. Daca ne intoarcem in urma cu aproape 3 ani, toata lumea era fascinata ca Apple scotea pe piata noi concepte de productie a laptop-urilor (ma refer la unibody). Drept urmare, Macbook Air este indiciul care ne lipsea in prezicerea viitorului pentru Macbook si Macbook Pro. Astazi am realizat ca modelele viitoare, cel putin cele de 13.3 inch vor beneficia de o rezolutie mai mare a ecranului. Ori asta nu poate decat sa mareasca motivele pentru care ti-ai cumpara asa ceva.

Enough geeky stuff!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.